Du er her: Forside / Nyheter / Status koronavaksinasjon uke 35

Status koronavaksinering uke 35

Dette er status for koronavaksineringen i Meløy i uke 35.

I uke 35 mottok Meløy kommune 24 doser av Comirnaty vaksinen (Pfizer/BioNTech).

Antall vaksinerte

• Første dose: 4 283
  • Andre dose: 3 376

I uke 25 fikk 34 personer sin første dose, og 296 personer sin andre dose.

Planlagt vaksinering i uke 36

Det er i uke 36 planlagt vaksinering ved Ørnes gamle sykehjem onsdag 8. september, og ved Vall helsestasjon torsdag 9. september. Det vil da bli vaksinert med Moderna-vaksinen.

Vaksinering av aldersgruppen 16-17 år

I uke 36 starter vaksinasjonsteamet vaksineringen av aldersgruppen 16-17 år. Dette etter råd fra nasjonale helsemyndigheter.

Følgende datoer er satt for massevaksinasjon av aldersgruppen 16-17 år:

• Torsdag 9. september
    Sted: Meløy videregående skole avdeling Ørnes
  • Torsdag 16. september
    Sted: Meløy videregående skole avdeling Glomfjord

Alle i aldersgruppen 16-17 år får tilbud om Pfizer-vaksinen.

Tilbud om vaksine til aldersgruppen 12-15 år

Etter nye retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter planlegger vaksinasjonsteamet i Meløy nå for vaksinering av aldersgruppen 12-15 år. Den aktuelle aldersgruppen vil få tilbud om vaksinering med Pfizer vaksinen. Etter planen vil vaksineringen av denne aldersgruppen starte i uke 38.

Mer informasjon om vaksineringen av aldersgruppen 12-15 år vil komme i løpet av uke 36.

12- til 15 åringer får tilbud om koronavaksine (regjeringen.no)

Kombinasjon av Pfizer og Moderna vaksinen

Fra uke 35 vaksinerer Meløy kommune med de to mRNA-vaksinene Pfizer og Moderna. Erfaringene er gode fra land der innbyggerne har fått en dose med hver av vaksinene.

Moderna vaksinen har vært brukt i flere kommuner på Østlandet helt siden vaksinasjonen startet i vinter. I Storbritannia og Canada har man i flere måneder kombinert Pfizer og Moderna vaksinen. Erfaringene viser at virkningen er like god om det blir bruk bare en type vaksine, eller om man kombinerer disse to mRNA-vaksinene.

Det går bra å kombinere vaksiner fra BioNTech/Pfizer og Moderna (fhi.no)

Ikke mulig å velge vaksinetype

For å sikre framdriften av vaksineringen anbefaler Folkehelseinstituttet en kombinasjon av de to mRNA-vaksinene.

Dermed vil noen av innbyggere i Meløy som har fått Pfizer som dose 1, vil få tilbud om Moderna som dose 2.

Det vil ikke være anledning for innbyggere å velge vaksinetype, men når du møter opp i vaksinasjonslokalet på vaksinasjonsdagen vil du få beskjed om hvilken vaksine du kommer til å få.

Folkehelseinstituttet anbefaler innbyggerne å takke ja til vaksinen de tilbys.

Publisert: 06.09.2021