Du er her: Forside / Nyheter / Støtte til drift av stolheisen

Ønsker å bidra til videre drift

Meløy kommune ønsker å bidra til videre drift av stolheisen.

Formannskapet vedtok 17. mars å stille inntil kr. 800 000 til kjøp av eksterne tjenester de neste to årene for å sikre videre drift av stolheisen i Glomfjord. Dette etter søknad om støtte fra Glomfjord Alpinsenter.

Det var i august i fjor at styret i Glomfjord Alpinsenter så seg nødt til å stenge heisen etter krav fra Statens Jernbane Tilsyn. Styret har siden jobbet for å få på plass en forsvarlig driftsorganisering som tilfredsstiller tilsynsmyndighetenes krav om forsvarlig vedlikehold, og kompetanse og sikkerhetsstyring av stolheisen gjennom personellressurser med sertifisert driftsansvar.  

Det har over flere år blitt stadig vanskeligere å innfri kravene fra tilsynsmyndigheten, og styret innser at dette ikke lengre lar seg gjøre på dugnad. På bakgrunn av dette har de søkt Meløy kommune om støtte til å få på plass en driftslederressurs i stolheisen.  

Meløy kommune ønsker å støtte alpinanleggets arbeid for å få opp en forsvarlig driftsorganisasjon, og vil sammen med Yara Glomfjord inngå en to-årig avtale for å utvikle en framtidig driftsmodell. Modellen vil blant annet omfatte åpningstider, mål med driftsutvikling og prising av billetter.  

-Stolheisen er et viktig tilbud til Meløy kommunes befolkning og samtidig en unik attraksjon som kan utvikles og få stor betydning for reiselivssatsingen i Meløy, sier ordfører Sigurd Stormo. 

 

Publisert: 04.04.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?