Du er her: Forside / Nyheter / Svartisen som nasjonal turiststi

Svartisen får støtte fra Miljødirektoratet

Prosjektet Nasjonal turiststi Svartisen er tildelt 950 000 kroner i støtte fra Miljødirektoratet.

Meløy kommune har siden 2012 jobbet aktivt med reiselivsutvikling i Meløy, med Svartisen som et definert fyrtårn i satsningen. Et av delprosjektene i et større hovedprosjekt er å etablere Svartisen som en få utvalgte Nasjonale turiststier i Norge. Arbeidet ledes av Espen Maruhn ved Meløy Utvikling KF. 

Svartisen - en bærekraftig opplevelse

Nasjonale turiststier er definerte områder som regnes for å ha svært stor attraksjonskraft og opplevelsesverdi. Kriteriesettet for autorisasjonsordningen ble satt av Klima- og miljødepartementet i 2018, og målet for ordningen er å tilrettelegge for at utvalgte stier og områder i Norge kan tåle høyt besøk uten at naturen, kulturen og opplevelseskvalitetene forringes. Turiststiene skal stå som gode eksempler på et bærekraftig norsk reiseliv, og bidra til lokal verdiskapning. 

- Vi har lenge tenkt at utviklingen av Svartisen faller sammen med den nasjonale satsningen på Nasjonale turiststier, sier prosjektleder ved Meløy Utvikling KF, Espen Maruhn. – Både med tanke på de naturlige forutsetningene området har, samt de verdiene vi ønsker å bygge videre på.

- Med tilskuddet fra Miljødirektoratet kan vi nå sette igang tiltak som vil forsterke vår søknad om å bli autorisert som Nasjonal turiststi, fortsetter han. 

Tilrettelegging  og formidling er viktige tiltak

Tilskuddet på 950.000 kroner fra Miljødirektoratet dekker cirka halvparten av prosjektet som har en total kostnadsramme på 2.025.000 kroner. Prosjektet omfatter blant annet tilrettelegging og merking av sti, beredskapstiltak, tilrettelegging av adkomstsoner, og ulike informasjonstiltak som formidling og informasjonstavler, samt prosjektledelse og planlegging. Alle tiltakene er med på å berede grunnen for å få autorisasjon som Nasjonal turiststi. 

- Tilskuddet fra Miljødirektoratet bekrefter at vi er på rett vei med utviklingen av Svartisen som Nasjonal turiststi og som en viktig reiselivsdestinasjon, sier prosjektleder Espen Maruhn. – Vi har gode samarbeidspartnere i ryggen som Kystriksveien Reiseliv og Visit Bodø, som alle heier oss fram. Dette vil være et viktig prosjekt for hele Nordland, avslutter han. 

Søknaden om å få autorisasjon som Nasjonal turiststi vil bli sendt Miljødirektoratet i løpet av april. 

 

Sist endret: 07.04.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?