Du er her: Forside / Nyheter / Tilsatt kommunearkitekt

Nytilsatt kommunearkitekt

Navid Navid (33) er tilsatt som kommunearkitekt i Meløy kommune.

-Jeg ønsker å være en lokal ressurs for grendelagene som driver utviklingsarbeid, sier nytilsatt stedsutvikler og reisende kommunearkitekt i Meløy kommune, Navid Navid. Snart vil han ta turen rundt omkring i bygdene for å bli bedre kjent med innbyggerne, men også for å bli kjent med prosjekter og utviklingsarbeid som allerede pågår.

Allsidig erfaring

Navid er oppvokst i Trondheim og ble uteksaminert fra Arkitekthøgskolen i Oslo i 2013. Etter studiene jobbet han blant annet med arkitektur og stedsutvikling i Barcelona og Tokyo før han i 2016 flyttet til Ramberg i Lofoten som prosjektleder for Flakstad kommunes «Fremtidens fiskevær».I 2019 ble han valgt ut til juryen for «Attraktiv by - Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling». I dag drifter han arkitektkontoret StudioNN fra Ramberg. Stillingen i Meløy kommune er en deltidsstilling.

Skal være en ressurs for bygdene

Navid har allerede vært en sentral del av parallelloppdraget «Kystbyen Ørnes – Sammen for Meløy» der han blant annet har fungert som vurderingskomiteens sekretær. I fortsettelsen vil Navid være sentral i prosjektet «Sammen for Meløy» der han vil jobbe tett på grendelagene i Meløy og fungere som en ressurs i aktuelle og pågående prosjekter. Med sin bakgrunn vil Navid kunne tilby arkitekttjenester, fagkompetanse, nettverk og rådgivning, og fungere som et bindeledd inn mot kommunens planavdeling.

Nybrottsarbeid

-Det er veldig spennende at Meløy kommune har ansatt en egen arkitekt i staben, sier Navid. -Det er foreløpig ikke noe man finner rundt omkring i alle kommuner. Det er kjempeviktig at arkitekturfaget får lov til å bidra sterkere i samfunnsbyggingen. Så jeg er veldig motivert til å bidra med de erfaringene og verktøyene jeg har. Først og fremst håper jeg at vi får realisert noen kule prosjekter og møteplasser, sier Navid, og viser til mange av de gode innspillene som har kommet inn fra ungdommene i kommunen, om hva de ønsker seg.

Sist endret: 11.06.2020