Du er her: Forside / Nyheter / Tilskudd til havn

Kystverket innstiller positivt for Reipå Havn.

Kystverket går inn for at Meløy kommune skal få 8,5 millioner kroner i tilskudd til Reipå havn.

Et stort steg videre
- Dette er en svært god nyhet for Reipå havn og Meløy kommune, og et stort steg videre for å få realisert prosjektet, sier leder for Plan og kommunalteknikk Merethe Skille.

Økt aktivitet
Reipå havn er i en spennende utvikling med økt aktivitet innenfor fiskerinæringen. Meløy kommune ønsker å bidra med å tilrettelegge for bedre infrastruktur og gjøre mer areal tilgjengelig for nyetableringer. Kommunen har derfor søkt Kystverket om tilskudd på 8,5 millioner kroner til et større mudringsprosjekt i 2019. Hensikten er å få mer dybde i havnen. Massene fra mudringsprosjektet skal brukes til å etablere et helt nytt næringsareal som i fremtiden kan bli et felles lagerbygg for fiskerinæringen.

Finansiering
Søknaden blir endelig behandlet i statsbudsjettet i desember 2018. Prosjektet har en totalkostnad på 17 millioner kroner. Meløy kommune må bidra med egenandel tilsvarende tilskuddet.

Sist endret: 18.10.2018