Du er her: Forside / Nyheter / To millioner til Enga skole

2 millioner til del to av aktivitetsparken på Enga skole

Enga skole har fått to millioner kroner til del to av aktivitetsparken.

I 2018 fikk Enga skole to millioner kroner til utvikling av området på baksiden av skolen. Nå har skolen fått ytterligere to millioner kroner til fortsettelse av arbeidet med Aktivtetsparken. Denne gang på fremsiden av skolen. Midlene er gitt av Kulturdepartementet fra ordningen "Nyskapende aktivitetsarenaer".

-Vi ble veldig overrasket og veldig glad da vi på nytt fikk midler, sier rektor Laila Setvik Loe. -Nå har vi mulighet til å realisere hele aktivitetsparken.

Kommunearkitekt Navid Navid har hjulpet skolen med å revidere de opprinnelige planene fra 2018. Nå er ansatteparkeringen og busstoppen flyttet, og hele skolens fremside kan benyttes til aktivitetsområde. Dette har arkitekten utnyttet ved å legge til rette for enda mer egenorganisert aktivitet. I de nye planene er det lagt til skatebare elementer, sammen med de opprinnelige planene om sandvolleyball, multibane, boccabane, frisbeegolf og nye benker.

I to år har hele lokalsamfunnet på Engavågen jobbet iherdig med å realisere første del av aktvitetsparken. Ennå gjenstår det å etablere en terrengsykkelløype, en bålplass og noen benker, men dette arbeidet er i gang.

Vaktmester Svein Erik Nystad er klar for en ny to-års periode som arbeidsleder for utvikling av området på fremsiden av skolen, og er en ivrig pådriver for det videre arbeidet.

Her finner du planene for det nye aktivitetsområdet

(Foto: Turid Solstrand og Emilie Solbakken)

Publisert: 10.12.2020