Du er her: Forside / Nyheter / Ukrainere kan registrere seg hos politiet

Flyktninger fra Ukraina

Ber om at ukrainske borgere registrerer seg hos politiet.

Er du ukrainsk borger og på flukt fra krigen i hjemlandet?

Kjenner du noen eller bor du sammen med ukrainere på flukt?

Meløy kommune ber om at nylig ankomne flyktninger registrerer seg ved Ørnes Lensmannskontor. I etterkant vil dere bli innkalt til Bodø politistasjon for fullstendig registrering.

Norske myndigheter har besluttet at alle ukrainske borgere som søker om beskyttelse i Norge, får midlertidig kollektiv beskyttelse i ett år av gangen i inntil tre år.

Kollektiv beskyttelse betyr at UDI ikke skal vurdere behovet for beskyttelse individuelt, men gir ukrainere som flykter fra krigen i Ukraina og deres familiemedlemmer beskyttelse som en gruppe. Dette innebærer at søknadsprosessen er svært kort, og at ukrainere raskere får hjelpen de trenger.

Spørsmål til saken kan rettes til Flyktningetjenesten i Meløy kommune på telefon  416 54 539.

Publisert: 24.03.2022