Du er her: Forside / Nyheter / Ungdata 2022

Ungdata 2022

I uke 5 og 6 gjennomfører skolene Ungdata og Ungdata junior.

Ungdata er en spørreundersøkelse blant elever på ungdomstrinnet. Ungdata junior er en spørreundersøkelse blant elever på mellomtrinnet. Meløy kommune gjennomfører Ungdata for mellomtrinnet og ungdomstrinnet i uke 5 og 6.

Temaene i Ungdata spenner fra skole, familie, venner og fritid til spørsmål om helse, rus og problematferd.

Ungdata junior er basert på Ungdata, men undersøkelsen er mindre i omfang og spørsmålene er tilpasset elever på mellomtrinnet. Temaene er familie, venner, skole, fritid, helse, mediebruk, mobbing og livskvalitet.

De elever som har behov for det, vil ha mulighet til å snakke med helsesykepleier i etterkant av undersøkelsen.

Resultatene fra undersøkelsen er viktig for å:

• få frem barn og unges stemme (medvirkning)
  • kunne legge gode planer for arbeidet vårt
  • utvikle tjenestene våre

Skolene sender nå ut et informasjonskriv om undersøkelsen til foreldre og foresatte. Informasjonen finnes på mange ulike språk.

Folkehelserådgiver Marlene Blomstereng Karlsen er koordinator for begge undersøkelsene og kan kontaktes dersom du har spørmål:
E-post: marlene.blomstereng.karlsen@meloy.kommune.no

Informasjon om Ungdata

Informasjon om Ungdata junior

Elever ved Meløy videregående skole vil få Ungdataundersøkelsen på et senere tidspunkt.

Foto: Jørgen Stormo og Sunniva Pettersen fra Meløy ungdomsråd og den forrige Ungdataundersøkelsen som ble gjennomført i 2019.

Publisert: 14.01.2022