Du er her: Forside / Nyheter / Ungdommens fylkesråd 2022

Ungdommens fylkesråd 2022

To ungdommer fra Meløy med i Ungdommens fylkesråd 2022

Gratulerer til Rebekka Wenberg og Vinjar Meosli som har blitt valgt inn i Ungdommens fylkesråd i Nordland 2022. Sammen med ni andre ungdommer fra Nordland er de fylkets talerør i saker som vedrør ungdommen. De skal blant annet jobbe med UNGplan – en plan vedtatt av fylkestinget som legger føringer for ungdomssatsingen til Nordland fylkeskommune.

Medlemmene av Ungdommens fylkesråd velges på Ungdommens fylkesting (UFT) hvor alle kommuner i Nordland er representert med to ungdommer. Her kan ungdommen snakke om ting som rør seg, ting de er opptatt av, og hvilke områder de mener Ungdommens fylkesråd skal satse på framover. Dette blir vedtatt som en del av UNGplan. Ungdommens fylkesråd møtes flere ganger i løpet av året, gjerne i forbindelse med fylkestingets plenum.

Ungdom fra Meløy har i mange år vært representert i Ungdommens fylkesråd. Vi i kommunen skal være utrolig stolte av å ha ungdommer som aktivt engasjerer seg i å gjøre en forskjell for fylkets ungdommer. Rebekka har i år blitt gjenvalgt til Ungdommens fylkesråd hvor Vinjar er nyvalgt. Blant annet grunnet sitt store engasjement, er Vinjar i år også valgt som leder av Meløy Ungdomsråd.

Meløy Ungdomsråd er barn og unges talerør i saker som vedrører denne målgruppen i Meløy kommune. De er et upolitisk medvirkningsorgan som har møte- og talerett i saker som gjelder barn og ungdom som skal opp til politisk behandling. Ungdomsrådet kan også ta opp saker på eget initiativ. Meløy Ungdomsråd har medlemmer fra alle ungdoms- og videregående skoler i kommunen.

Alle kan kontakte Meløy Ungdomsråd med forslag til saker de ønsker skal tas opp, eller med saker de ønsker rådet skal behandle. Send en e-post til rådets sekretær, Mette Haurum.

Vi ønsker Rebekka og Vinjar lykke til i Ungdommens fylkesråd.

Publisert: 06.01.2022