Du er her: Forside / Nyheter / Ungdomsfiskeordningen 2022

Ungdomsfiskeordningen 2022

Meløy kommune får støtte til ungdomsfiske i sommer.

Meløy kommune får 200 000 kroner i støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet for å delta på Ungdomsfiskeordningen 2022. Dette melder Fiskeridirektoratet i et brev til Meløy kommune.  

-Med denne støtten kan vi gi inntil 15 lokale ungdommer muligheten til å prøve seg på havet i sommer, sier rådgiver næring i Meløy kommune, Stine Estensen 

Kan omsette fangst for inntil 50 000 kroner

Gjennom Ungdomsfiskeordningen ønsker Fiskeridirektoratet å legge til rette for at ungdom i alderen 12-25 år får muligheten til å høste erfaringer fra fiskeryrket gjennom sommeren. Hver ungdom kan omsette fangst for inntil 50 000 kroner. Selve fisket skal foregå i perioden 13. juni til 19. august.  

Godt samarbeid med lokale fiskere

For å få i stand tiltaket har Meløy kommune inngått et samarbeid med tre fiskebåter fra fiskerimiljøet på Reipå, der fiskeskipperne vil fungere veiledere for ungdommene. Arbeidet koordineres av fiskeskipper Lars Gøran Ulriksen.  

-Dette er rett og slett en fantastisk ordning som gir ungdom mulighet til å prøve seg i fiskeryrket. Jeg må bare berømme fiskerne fra Reipå havn som stiller opp og gjør dette mulig sammen med oss, og selvsagt regjeringen som bidrar med midler, sier en fornøyd ordfører Sigurd Stormo. 

Send søknad til Meløy kommune

Ungdom som ønsker å prøve seg som fisker i sommer må sende inn søknad til Meløy kommune. Søknadsskjema blir lagt ut på våre hjemmesider i begynnelsen av uke 23.  

Spørsmål om ordningen kan rettes til rådgiver næring, Stine Estensen på telefon 934 00 473.

Publisert: 03.06.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?