Du er her: Forside / Nyheter / Utbygging av Vall barnehage

Utbygging av Vall barnehage

Kommunestyret har vedtatt at Vall barnehage skal utbedres og bygges ut.

Vall barnehage opplevde våren 2020 en stor innsøking av barn, og per januar 2021 er det fortsatt en underdekking av barnehageplasser i barnehagens opptaksområde. Fødselstallene viser at det vil være et vedvarende behov for flere barnehageplasser på Engavågen.

Torsdag 4. februar vedtok kommunestyret en utbedring av Vall barnehage, samt at det skal etableres et nybygg på barnehagens uteområde. Etter at arbeidet er gjennomført, vil barnehagen kunne øke sin kapasitet med inntil 8 barn under tre år.

På deler av barnehagens uteområde skal det bygges en ny paviljong med oppholdsrom, garderobe, toalett og overbygd platting. Paviljongen vil medføre at barnehagen i pressperioder kan øke kapasiteten fra tre til fire avdelinger.

I første etasje i eksisterende bygningsmasse skal toalett, stellerom og garderobe bygges om, og rommene vil bli tilpasset mindre barn slik at dette kan fungere som en småbarnsavdeling. I andre etasje blir det gjort plass til et ekstra kontor på 15 m2. Samtidig etablerer man ventilasjon i etasjen, renoverer el-installasjonen og etablerer ny IKT infrastruktur.

Ombyggingen som gir plass til en ekstra avdeling, fører til at barnehagen får et økt bemanningsbehov. En økning av barnetallet med 8 barn under 3 år tilsier at grunnbemanningen må økes med to pedagogiske ledere og 0,7 fagarbeiderstilling.

Målet er at arbeidet skal være ferdigstilt til oppstart av barnehageåret høsten 2021.

Publisert: 15.02.2021