Du er her: Forside / Nyheter / Utopiverksted på Halsa 15. mars.

Vil du være med å utvikle framtidens Halsa?

Ønsker velkommen til åpent møte om framtidens Halsa.

Meløy kommune har gleden av å invitere til et åpent møte om framtidens Halsa. Dette gjøres i samarbeid med Nordland Fylkeskommune og Nord Universitet.

• Dato: Tirsdag 15. mars
  • Tidspunkt: 17.00-21.00
  • Sted: Halsa Samfunnshus

Meløy kommune ønkser å engasjere innbyggere, næringsliv, lag og foreninger i arbeidet med å utvikle Halsa som et godt lokalsamfunn for framtiden.

- Hvordan ønsker vi at framtiden skal bli?
- Hvordan kan vi sammen skape et bærekraftig og inkluderende lokalsamfunn?
- Hvilken rolle kan vi alle spille for å få til dette?

Dette blir en ettermiddag med høyt tenking, ideer og dialog på kryss og tvers. Hensikten er å komme fram til konkrete aktiviteter og prosjekter for fremtidens Halsa.

Før arbeidet starter blir det servert mat til deltakerne. Vi må derfor ha påmelding for å beregne nok mat til alle som kommer.

Påmelding sendes til samfunnsplanlegger Liv Toril Pettersen.
Epost: liv.toril.pettersen@meloy.kommune.no
SMS: 901 21 129

Deltakelse er selvfølgelig gratis.

Alles stemme er viktig i dette arbeidet, og vi ønsker alle intereserte hjertelig velkommen.

Om metoden Utopiverksted:

For å skape en god prosess vil vi denne ettermiddagen bruke arbeidsmetoden "Utopiverksted". Dette er en systematisk arbeidsmetode der formålet er utvikling av lokalsamfunn.

Det er et verksted der deltakerne involveres aktivt i arbeidet med å utvikle visjoner for framtidens lokalsamfunn, og med å konkretisere hvordan disse visjonene kan realiseres gjennom prosjekter.

Med oss på laget har vi Ove Jakobsen og Vivi Storsletten som skal lede oss gjennom utopiverkstedet. De har arbeidet med denne metodikken i en årrekke og hatt verksted i mange kommuner over hele landet. Ove Jakobsen er professor og Vivi Storseltten er førsteemansuensis, begge ved Handelshøgskolen, Nord Universitet i Bodø.

Her får du vite mer om hva et utopiverksted er

Publisert: 02.03.2022