Du er her: Forside / Nyheter / Uttalelse fra Meløy formannskap

Uttalelse fra Meløy formannskap

Uttalelse fra Meløy formannskap vedrørende krigen i Ukraina.

Formannskapet i Meløy er som verdenssamfunnet og innbyggerne i Meløy rystet over Russlands brutale, militære angrep på Ukraina. Angrepet er et alvorlig brudd på folkeretten og får svært dramatiske konsekvenser for befolkningen, både voksne og barn, i Ukraina.

Det rapporteres nå om hundretusener av mennesker på flukt fra hjem og land. Formannskapet i Meløy vil legge til rette for å ta imot flyktninger fra Ukraina, og har bedt kommunedirektøren om å forberede mottak av krigsflyktninger så snart nasjonale myndigheter anmoder om dette.

Meløy har tatt imot flyktninger gjennom 20 år fra områder med krig og konflikt, og vil også delta i mottak av flyktninger fra Krigen i Ukraina. Meløy kommune vil søke samarbeid med ulike aktører i meløysamfunnet og frivillige organisasjoner i dette arbeidet.

I Meløy bor det både russere og ukrainere, og formannskapet oppfordrer alle innbyggere i Meløy til å være inkluderende, vise solidaritet og medmenneskelighet i en svært krevende tid.

Mange barn – også i Meløy - er nå bekymret og redde over krigen i Ukraina. Vi er opptatt av at voksne må ta dette på alvor og snakke med barna, og oppfordrer barnehager og skoler til å være oppmerksomme på barnas reaksjoner på situasjonen.

Formannskapet har også bedt kommunedirektøren gjennomgå kommunens beredskapsrutiner og følge opp eventuelle anmodninger fra nasjonale myndigheter.

Publisert: 02.03.2022