Du er her: Forside / Nyheter / Vaksine ankommer Meløy

Nå starter vi vaksineringen mot covid-19

I dag ankom de første dosene av covid-19 vaksine til Meløy.

I dag kunne Meløy kommune ta imot de første dosene med vaksine mot covid-19. Meløy får i første omgang 30 doser i uke 1 og 20 doser i uke 2. Disse vil bli brukt til å vaksinere beboere på Ørnes og Vall sykehjem. Vaksineringsarbeidet starter umiddelbart, med Ørnes sykehjem først ut.

-Vi er klare for å starte vaksineringen og planlegger nå for fullt det videre vaksineringsarbeidet, sier ordfører Sigurd Stormo. Det vil i starten av januar bli sendt ut informasjonsbrev om vaksineringen til alle innbyggere over 65 år.

- Utfordringen er at vi ikke vet hvor mange doser vi får framover, eller når de kommer, sier Stormo. -Vi vil gå ut med mer informasjon til innbyggerne straks vi vet noe.

Prioriteringsrekkefølgen

Meløy kommune vil følge de nasjonale retningslinjene og vaksinerer i prioritert rekkefølge:

• Beboere i sykehjem
  • Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
  • Alder 75-84 år
  • Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med disse sykdommene/tilstandene:
    • organtransplantasjon
    • immunsvikt
    • hematologisk kreftsykdom siste fem år
    • annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
    • nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon
    • kroniske nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Når det gjelder personer som bor i omsorgsboliger, så er dette en sammensatt gruppe der beboerne blir prioritert i henhold til alder og eventuell underliggende tilstand.

Publisert: 05.01.2021