Du er her: Forside / Nyheter / Vall barnehage er nå helsefremmende barnehage

Helsefremmende barnehage

Vall barnehage er nå helsefremmende barnehage.

Fredag i Folkehelseuka kunne Vall barnehage invitere til feiring og avduking av skiltet som bekrefter at de nå er kvalitetsstemplet som helsefremmende barnehage.

De inviterte gjestene ble invitert til å delta på både tautrekking og leken «Stiv heks» sammen med barna før det ble servert smoothies i gapahuken.

Helsefremmende arbeid har vært et satsningsområde i Meløy kommune siden 2010. De siste årene har man jobbet aktivt for å oppfylle kravene til sertifiseringsordningen helsefremmende barnehage. Fem av seks barnehager i Meløy oppfyller nå kriteriene.

For å få sertifiseringen helsefremmende barnehage må barnehagene oppfylle ti gitte kriterierier fra Nordland Fylkeskommune. Blant annet skal barnehagen sørge for at helsefremmende arbeid er forankret i den daglige driften i barnehagen, og at man jobber aktivt for å fremme barnas psykiske og fysiske helse.

-Det har vært jobbet godt i Meløybarnehagene over år, sier folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen, som påpeker at helsefremmende arbeid i barnehager og skoler er særlig viktig for barnas oppvekstsvilkår.

-Barnehagene og skolene er vår arena for å nå ut til alle ungene i Meløy med kunnskap og gode tiltak, sier Marlene, -der kosthold, aktivitet og trivsel er viktige stikkord.

Sist endret: 05.10.2020