Du er her: Forside / Nyheter / Vanskelig å få stemt på selve valgdagen?

Vanskelig å få stemt på selve valdagen?

Har du problemer med å få avgitt din stemme på selve valgdagen?

Har du av ulike grunner problemer med å få avgitt din stemme på selve valgdagen? Da kan forhåndsstemmegivning eller hjemmestemmegivning være et godt alternativ for deg.

Økning i antall forhåndsstemmer

Fredag 10. september avsluttes perioden for forhåndsstemmegivning, og per onsdag formiddag den 8. september har i alt 1 308 personer avgitt sin forhåndsstemme i Meløy kommune.

-Det betyr at vi allerede nå ser en betraktelig økning siden sist valg i 2019, der totalt 1 110 personer benyttet seg av muligheten til å forhåndsstemme, sier formannskapssekretær og valgansvarlig i Meløy kommune, Linda Johanne Marken Strøm.

Tilbud om hjemmestemmegivning til syke og uføre

Flere velgere har også benyttet seg av tilbudet om hjemmestemmegivning, der valgsekretariatet kommer hjem til den enkelte velger for å ta imot stemmeseddelen.

-Tilbudet om hjemmestemmegivning er i hovedsak rettet mot syke og uføre, forteller Strøm.

Er du i karantene eller isolasjon?

Dersom du er syk eller i karantene eller isolasjon, skal du ikke møte opp i et valglokale. - Da kan du kontakte Meløy kommune for å få avgitt din stemme hjemme, forteller Strøm.

Slik søker du om hjemmestemmegivning:

Ønsker du å søke om hjemmestemmegivnng? Ta kontakt med formannskapssekretær Linda-Johanne Marken Strøm på telefon 958 76 318 eller epost postmottak@meloy.kommune.no

Frister for forhåndsstemmegivning og hjemmestemmegivning

• Siste frist for forhåndsstemmegivning:
    fredag 10. september kl. 15.30 ved servicetorget, Meløy rådhus.

• Siste frist for å søke om hjemmestemmegivning for syke og uføre:
    fredag 10. september kl. 15.30.

• Siste frist for å søke om hjemmestemmegivning grunnet karentene eller isolasjon:
    mandag 13. september kl. 10 00.

Her leser du mer om forhåndsstemmegivning og hjemmestemmegivning i Meløy kommune.

Publisert: 08.09.2021