Du er her: Forside / Nyheter / Veteranplan vedtatt

Veteranplan 2019-2023

Planen ble vedtatt av kommunestyret 9. mai.

Ivaretakelsen av veteraner fra internasjonale operasjoner er et samfunnsansvar for alle sektorer, men kanskje spesielt for den tilhørende kommunen.

Siden 1947 har 100 000 nordmenn tjenestegjort i internasjonale operasjoner på våre vegne. Dette omfatter 100 operasjoner på fire kontinenter. Siden oppstarten av FN-operasjonen i Libanon i 1978 har mer enn 40 000 bidratt i fredens tjeneste for Norge og det internasjonale samfunnet.

Gjennom utviklingen av veteranplanen har Meløy kommune støttet seg opp mot kompetansemiljøer både lokalt og nasjonalt. Planen er utarbeidet i samarbeid med Strategisk ledelse i kommunen.

Meløy kommunes veteranplan bygger videre på Regjeringens oppfølgingsplan, og fokuserer tiltakene sine på temaene anerkjennelse, ivaretakelse, og oppfølging.

I Meløy kommune er det pr 13.02.2019, 46 registrerte veteraner som er medlem av NVIO, Norges Veteranforbund for internasjonale operasjoner. Dette tallet omfatter veteraner fra operasjoner etter 1978, og det er ikke usannsynlig at det fins flere veteraner innenfor kommunens grenser.  Vi vet vi har en veteran fra Tysklandsbrigaden.

Se veteranplanen her

Sist endret: 17.06.2019