Du er her: Forside / Nyheter / Vi har godt drikkevann i Meløy

Drikkevannet i Meløy er trygt og godt.

Vi har de siste dagene mottatt flere henvendelser fra publikum, som er bekymret for kvalitet på drikkevannet.Meløy kommune eier og drifter seks kommunale vannverk. Vi har til enhver tid fokus på å kunne levere trygt og godt vann til våre abonnenter.

Vi har kontinuerlig overvåking av vannverkene, og tar vannprøver både av råvannet, etter renseanlegg og fra kraner, sluttprodukt. Frekvensen for prøvetaking varierer noe, men de fleste stedene tas prøvene månedlig. De plassene vi har høydebasseng tar vi vannprøver både før og etter høydebassengene. Vannprøvene sendes til Bodø og analyseres hos Labora AS.

Siste vannprøver ble levert 6. juni. Vi har allerede fått resultatene av disse prøvene, og de viser at alle verdier er innenfor de områdene de skal være for at drikkevannet ansees som trygt og godt.

Det kan skje uhell, og da blir de berørte kontaktet.

Vi har natt til torsdag hatt en teknisk feil ved Reipå vannverk, dette resulterte i at deler av renseanlegget som leverer vann til Reipå og Støtt var ute av drift. De som var berørt av dette har fått SMS-varsling, med beskjed om kokevarsel.

Anlegget er nå i normal drift igjen, og vi tar daglige vannprøver til vi har fått dokumentert at vannet ikke er forurenset. Vi anbefaler de berørte å koke vannet til ny beskjed blir gitt.

Sist endret: 17.06.2019