Du er her: Forside / Nyheter / Workshop om Svartisen

Æ ska pass på dæ!

«Æ skal pass på dæ!» er barnas melding til Svartisen.

Denne uka fikk elever fra Enga skole, Halsa skole og Glomfjord skole bli bedre kjent med Svartisen. Sammen med scenekunstnerne Petra Casale, og Silje Lindberg fra kunstnerkollektivet LiLi Re, samt lydkunstner Diana Lola Posani fikk elevene reflektere over Svartisens framtid, at den smelter og at den kanskje forsvinner.  Alt gjenom lek og improvisajson.

-Hvis breen hadde øyne, hva ville den sett?
-Hvis breen hadde ører, hva ville du fortalt den?

-Vi inviterer til en dialog mellom barna og isen, forteller Silje Lindberg – Hva sier breen til oss, og hva har barna lyst til å si til breen? Barnas tanker og ord til isen blir samlet inn gjennom lydopptak, og vil danne bakteppe i en større vandreforestilling som skal vises ved Svartisen i juli 2024. Forestillingen er av og med kunstnerkollektivet LiLi Re.

Workshopen Svartisen er en del av Meløy kommunes markering av kulturhovedstadsåret 2024, og kulturprogrammet «I am a living creature – Svartisen 2024». Programmet vil bli presentert i sin helhet på våre nettsider i løpet av februar.

Publisert: 27.01.2024