Du er her: Forside / Personvern

Personvern

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Meløy kommune samler inn og bruker informasjon om brukere av kommunens nettsted og digitale publikumstjenester.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Meløy kommune
Databehandler: Meløy kommune og systemleverandører

Meløy kommune er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres via nettstedet www.meloy.kommune.no, og tilhørende digitale publikumstjenester.

Databehandleravtaler mellom Meløy kommune og leverandørene regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles. Avtalene skal ivareta personopplysningsloven og sikre at praksis for behandling av personopplysninger er i tråd med Datatilsynets anbefalinger.

Innsamling av webstatistikk

Meløy kommune benytter analyseverktøyet Google Analytics for å samle inn opplysninger om besøkende på hjemmesiden meloy.kommune.no. Formålet er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre kvaliteten på nettstedet og i de digitale tjenestene våre.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke enheter brukerne benytter og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene anonymiseres, slik at vi ikke kan spore opplysningene tilbake til en enkelt bruker. Teknikken som benyttes er IP-anonymisering i Google Analytics (fjerner de tre siste sifrene i IP-adressen).

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som www.meloy.kommune.no. Meløy kommune bruker ikke cookies til å generere statistikk (ut over webstatistikk-formål, se over). Vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Sikkert nettsted

Meløy kommune benytter HTTPS for å sikre våre nettløsninger mot hacking. HTTPS gjør at kommunikasjonen skjer sikkert mellom nettleseren i din datamaskin/mobile enhet og serveren som driver nettstedet.

Elektroniske skjema og digitale tjenester

Når du fyller ut digitale skjema eller benytter deg av innloggede tjenester vil dine personopplysninger, for eksempel navn eller telefonummer bli registrert av Meløy kommune. Informasjonen som blir sendt inn vil bli behandlet som fortrolig, så sant du ikke har gitt samtykke til noe annet.

Opplysningene vil være tilgjengelig for saksbehandlere i Meløy kommune, og benyttes til sakens opprinnelige formål. Avsluttede saker vil være tilgjengelig i kommunens sentrale arkiv.

E-post til Meløy kommune

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte. E-posthenvendelsen mottas av vårt postmottak som tar stilling til om den skal journalføres eller ikke. Dersom den skal det, overføres den til vårt arkivsystem. Dersom den ikke skal journalføres, blir den sendt videre til riktig saksbehandler.

Vi gjør deg oppmerksom på følgende:

Henvendelser du sender direkte via e-post, sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post. 

Innsyn

Du kan be om å få opplyst hvilke personopplysninger kommunen har registrert om deg, hva de brukes til, og hvor de er innhentet fra. Forespørsel om dette kan du sende på e-post. Dersom du mener kommunen registrerer informasjon om deg som ikke er nødvendig eller feil,, kan du be om at denne blir rettet eller slettet.

Kommunen har ikke anledning til å slette opplysninger som etter annen lovgivning ikke tillater det. Det kan eksempelvis være regnskapsloven eller arkivloven. For spørsmål, kontakt vårt arkiv.

Send e-post

Chatroboten Kommune-Kari

Meløy kommune bruker chatroboten Kommune-Kari fra Sem & Stenersen Prokom AS. Kommune-Kari er en digital kundeassistent på vår hjemmeside. Chatlogger blir imidlertidig lagret hos leverandør og er tilgjengelig for kommunens administrator av tjenesten. Denne bruker vi for å tilpasse og gjøre tjenesten og våre nettsider bedre.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om denne personvernerklæringen, kan du kontakte vår IT-avdeling på e-post.

Send e-post

Sist endret: 06.07.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?