Du er her: Forside / Ung i Meløy

Ung i Meløy

Kulturkontoret, Gammelveien 5, 8150 Ørnes

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Kulturkontoret jobber for at barn og unge i Meløy skal ha en innholdsrik og aktiv fritid.

   Alpintur

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Kulturkontoret arrangerer i samarbeid med Rødøy kommune årlig en felles alpintur for ungdom i løpet av vinteren til et nærliggende alpinsenter. Turen har varighet fra lørdag til søndag, og kulturkontoret ordner med overnatting, bespisning, transport, heiskort og reiseleder.

  For ungdom som ikke har alpinutstyr kan dette lånes på utstyrssentralen ved Meløy bibliotek. Grunnet begrenset antall plasser vil det være påmelding til turen.

  Vi planlegger en alpintur til Vestvatn 6.-7. februar 2021 om koronasituasjonen tillater det. Mer informasjon og påmelding kommer i januar 2021.

  Basecamp Salten

  Aldersgrense 13-16 år

  Lyst på nye utfordringer?

  Basecamp Salten er et fritidsarrangement for ungdom i Salten. Årlig møtes 150-170 ungdommer til aktiviteter, friluftsliv og masse moro. Alle deltakerne overnatter i telt, og spiser alle måltid sammen. Dagene fylles med aktivitet, og på kvelden samles man rundt bålet.

  Basecamp Salten 2020 ble gjennomført 18.-20. september på Inndyr i Gildeskål. BaseCamp Salten 2021 blir i Rødøy.

  Du kan delta på inntil tre ulike aktiviteter i løpet av helgen. Ved påmelding velger du inntil 5 aktiviterer du har lyst å delta på. Du må også gi beskjed om hvilke 2 aktiviteter du absolutt ikke ønsker. 

  Kulturkontoret organiserer transport og reiseledere til Basecamp Salten.

  Camp Høy Puls

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år

  Camp Høy Puls arrangeres årlig i juni. Vi slår leir i naturskjønne omgivelser og har aktivitet på dagtid og er sosiale på kveldstid. Typiske aktiviteter kan være brevandring, kajakk, topptur mm. Påmelding grunnet begrenset antall plasser.

  Mer informasjon om hvor turen går og hvilken aktivitet det blir kommer i god tid før arrangementet.

  Elevstua

  Elevstua er en sosial møteplass for ungdom i videregående skole og lærlinger i kommunen. Vi holder til på Joker'n, Ørnes, et sted som er tilpasset ungdomsaktivitet. Med hjelp fra gode samarbeidspartnere serverer vi billig og hjemmelaget middag hver tirsdag. Vi har åpent fra kl. 14.00-17.00.

  Ulike tjenester fra Meløy kommune vil være til stede på Elevstua (psykisk helsetjeneste, familieveileder, helsestasjon, folkehelserådgiver og kulturkontoret). Her kan vi møte ungdom i en uformell sammenheng, og ta en prat i et skjermet samtalerom om noen ønsker det.

  Følg med på Elevstuas facebookside. Her vil alle middagene vil bli lagt ut.

  Friluftsskole

  Friluftsskolen er et ferietilbud (dagtilbud) for barn og ungdom fra 4.-7. klasse. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv, og følgende tema skal gjennomgås i løpet av leiren:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

  Friluftsskolen er et konsept utviklet av Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund, men vil tilpasses de ulike arrangørkommunene. I Meløy står kulturkontoret som arrangør av Friluftsskolen, og den har til nå vært en del av tilbudet under Sommerleiren. Friluftsskolen vil bli arrangert 1-2 ganger i året, sommer og høst, eventuelt vinter.

   

  Neste friluftsskole er planlagt i vinterferien 2021. Mer informasjon kommer

  Høy Puls

  Aldersgrense 8. klasse til og med videregående 

  Lyst til å være aktiv og sosial? Høy Puls er ei aktivitetshelg for ungdom som arrangeres hver høst og vår.

   

   

    Aktiviteter høsten 2020:

  • Rappellering (10 plasser)
  • Kajakk (6 plasser)
  • Paintball (10 plasser)
  • Leirdueskyting

  Rappellering, 31. oktober: Kom og få en heftig opplevelse i fjellveggen på Storhammarn, rett over Ørnes sentrum! Med Rune Krogh fra Beyond Limits kan du nyte adrenalinrushet av å rappellere ned den stupbratte fjellveggen under trygge omstendigheter.

  Kajakk, 1. november: Kajakk har de siste årene blitt en kjempepopulær aktivitet. Rune Krogh fra Beyond Limits tar dere med ut i trygt farvann på Halsa. Her får dere hver deres kajakk og introduksjon om grunnleggende ferdigheter før dere legger ut på tur. Dere får låne alt nødvendig utstyr.

  Paintball, 7. november: Bli med på en actionfylt stund på Engavågen sammen med Søndre Meløy Idrettslag! Paintball er en spennende og adrenalinfylt aktivitet hvor dere får låne hvert deres paintballgun. Spill på lag og kjemp om å vinne kampen!

  Leirdueskyting, 8. november: Ønsker du å teste dine skyteferdigheter? Sammen med Meløy Jeger- og Fiskeforbund får dere teste skyteferdighetene deres på bevegende blink (leirduer) på skytterbanen i Spildra. Kom og utfordre deg selv. Hvor mange treff klarer du?

  Mer informasjon om Høy Puls Vinter kommer etterhvert!

  Ta utfordringen og hiv deg med på én eller flere heftige opplevelser!

  Høy Puls Vinter

  Høy Puls Vinter arrangeres i mars/april for ungdommer fra 7. trinn til vgs.

  Vi holder på med planleggingen av Høy Puls Vinter 2021. Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt.

  Meløy kulturskole

  Meløy kulturskole har ulike tilbud til barn og unge.

  Scene UNG

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Er du kreativ og ønsker å utfolde deg innenfor sang, revy, musikk, tegning eller andre uttrykksformer? 20.-21. februar 2021 arrangerer kulturkontoret Scene UNG kurshelg hvor ungdom inviteres til ei spennende og aktiv helg sammen med profesjonelle instruktører. Det vil bli mulig å velge mellom 3-4 ulike kurs.

  Kursene er lagt til Kulturfabrikken Meløy på Ørnes. Her vil det også være felles lunsj for deltakerne. På lørdag åpner vi Jokern ungdomsklubb og på søndag vil ungdommene kunne få vise frem det de har lært for venner og familie.

  Mer informasjon om kursene og påmeldingsfrist vil komme i god tid før arrangementet.

  Sommerleir

  Aldersgrense 4-7. trinn.

  Kulturkontoret arrangerer årlig en sommerleir for dem som nettopp har gått ut av 4-7. trinn. Sommerleiren går over fire dager og har base på Meløy skole. Her kan ungene være med på en rekke ulike aktiviteter: kanopadling, fjelltur, orientering, klatring, fiske og mye mer.

  Leiren arrangeres i juni, den første uken etter skoleslutt. Informasjon om årets leir med dato for når påmeldingen starter kommer i god tid før leiren. Her er det første mann til mølla.

  Plass til 40 deltakere.

  Ung Kultur Møtes (UKM)

  Aldersgrense 10-20 år.

  Bli med på UKM, Norges største kulturarena for ungdom. Hver vinter gjennomføres det over 350 lokale mønstringer hvor det deltar 250.000 ungdommer. Mange deltar med ulike former for musikk, men UKM handler også om dans, visuell kunst, teater, film, design, akrobatikk og ulike former for ung delaktighet som arrangør, fotograf, konferansier eller tekniker.

  Har du lyst til å være med?

  Påmeldingsskjema blir lagt ut på www.ukm.no. Her registrerer du deg med navn, kontaktinformasjon, beskrivelse av hva du skal opptre med og tekniske behov. Husk at alle som skal opptre med sang også må ha med egen playback, gjerne på minnestick.

  Aldersgrensen for å delta på den lokale mønstringen er satt til 10-20 år. For å komme videre til fylkesmønstringen må man imidlertid være 13 år eller bli 13 år i løpet av året.

  UKM 2021 arrangeres av Meløy Ungdomsråd i samarbeid med ungdomsrådene i Rødøy og Gildeskål søndag 21. mars 2021 i Meløy kulturhus. Spørsmål om UKM kan rettes til kulturkontoret på tlf. 75 71 00 00.

  Velkommen som deltaker på UKM!

  Ungdomsklubben Jokern

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Et uforpliktende møtested for ungdom!

  Åpningstider er 19.30-23.00.

  Gratis inngang

  Kommende klubbdager 2021:

  • 15. januar (utgår grunnet forsterkede smitteverntiltak)
  • 29. januar
  • 12. februar

  Kulturkontoret arrangerer klubbkvelder annenhver fredag i samarbeid med frivillige og Meløy fotballklubb.

  På klubben har vi biljard, airhockey, bordfotball, playstation, samt ulike typer brettspill. I høst har det også vært mulig å drive med e-sport. På diskoteket styrer ungdommene selv musikken og i kiosken har vi et enkelt utvalg av salt og søtt, samt pizza og brus.

  Joker'n ungdomsklubb er rusfri. Stikkprøver vil bli gjennomført ved mistanke om bruk av rus. Det er ikke lov å ta medbrakt drikke inn på klubben. Sekker og vesker må oppbevares i garderoben. Brudd på reglene medfører utestengelse.

  Ved sykdom ber vi om at du holder deg hjemme.

  Er du over 18 år og kunne tenkt deg til å stille som frivillig? Ta kontakt med oss på kulturkontoret for en uforpliktende prat på tlf. 75710000 eller  miriam.iversen@meloy.kommune.no.

  Velkommen!

  Åpent hus

  Sosialt samvær og gratis aktiviteter for store og små!

  Åpent hus arrangeres i Ørneshallen to ganger pr. halvår med åpningstid fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Her er alle velkomne, både store og små. Åpent hus er en sosial møteplass med ulike gratis aktiviteter og kafé med salg av sunn mat til en rimelig penge. Kom og bli med enten du vil ta en matbit, være sosial eller holde på med aktiviteter! Huset er for alle!

  Sist endret: 04.01.2021