Du er her: Forside / Ung i Meløy

Ung i Meløy

Kulturkontoret, Gammelveien 5, 8150 Ørnes

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Kulturkontoret jobber for at barn og unge i Meløy skal ha en innholdsrik og aktiv fritid.

   Alpintur

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Kulturkontoret arrangerer i samarbeid med Rødøy kommune årlig en felles alpintur for ungdom i løpet av vinteren til et nærliggende alpinsenter. Turen har varighet fra lørdag til søndag, og kulturkontoret ordner med overnatting, bespisning, transport, heiskort og reiseleder.

  For ungdom som ikke har alpinutstyr kan dette lånes på utstyrssentralen ved Meløy bibliotek. Grunnet begrenset antall plasser vil det være påmelding til turen.

  Alpinturen 2021 utgikk grunnet korona. Mer informasjon om alpinturen 2022 kommer etterhvert.

  Basecamp Salten

   

  Er du i aldersgruppen 8. klasse -18 år kan du delta på Basecamp Salten!

  Basecamp Salten 2021
  Sted: 
  Rødøyvika, Rødøy kommune
  Dato: 
  10.-12. september
  Egenandel: 
  300 kroner
  Påmeldingsfrist: 20. juni

  Her finner du påmeldingsskjema. Vi følger "først-til-mølla"-prinsippet og påmeldingen er bindende. Vi ber deg lese informasjonen grundig før du melder deg på.

  Basecamp Salten er et fritidsarrangement for ungdom i Salten. Årlig møtes 150-170 ungdommer til aktiviteter, friluftsliv og masse moro. Alle deltakerne overnatter i telt/lavvu og vi spiser alle måltider sammen. Dagene fylles med aktiviteter og på kvelden samles man rundt bålet.

  Du kan delta på inntil tre ulike aktiviteter i løpet av helgen. Ved påmelding velger du inntil fem aktiviterer du har lyst å delta på. Du får også mulighet til å oppgi dersom du har to aktiviteter du absolutt ikke ønsker å delta på. Kulturkontoret organiserer transport og reiseledere til Basecamp Salten.

  I år kan du velge mellom følgende aktiviteter:
  Paintball
  Fridykking
  Førstehjelp
  Coasteering
  Rappellering
  Stand up paddle
  Fjelltur til Rødøyløva
  RIB- og fjelltur til Hestmannen
  Opplevelsestur til Nordfjorden
  Terrengsykkeltur
  Kajakkpadling
  Skytetrening
  Yoga i det fri
  Bueskyting
  Revykurs
  Fotokurs

  PROGRAM

  Fredag 10. september
  18.00 Innsjekking og etablering i teltleiren i Rødøyvika starter
  20.00 Velkommen og kveldsmat
  21.00 Leirkos
  22.30 God natt

  Lørdag 11. september
  09.00 Frokost i hallen, smøring av nistepakke
  10.00-13.00 Aktivitetsøkt 1
  13.00 Lunsj i hallen
  14.00-17.00 Aktivitetsøkt 2
  18.00 Kveldsmat ute i leir, eller inne i hall hvis været er dårlig
  19.00 Leirkos
  22.30 God natt

  Søndag 12. september
  09.00 Frokost i hallen, smøring av nistepakke
  10.00-13.00 Aktivitetsøkt 3
  13.30 Lunsj i hallen, mulighet for å smøre nistepakke
  14.30 Opprydding, pakking og avreise

  Kontakt kulturkonsulent Mette Haurum (mette.haurum@meloy.kommune.no) eller fritidskonsulent Miriam Iversen (miriam.iversen@meloy.kommune.no) ved spørsmål eller behov for friplass. Henvendelser kan også rettes til Kulturkontoret på tlf. 75710000.

  Camp Høy Puls

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år

  Camp Høy Puls arrangeres årlig i juni. Vi slår leir i naturskjønne omgivelser og har aktivitet på dagtid og er sosiale på kveldstid. Typiske aktiviteter kan være brevandring, kajakk, topptur mm. Påmelding grunnet begrenset antall plasser.

  Mer informasjon om hvor turen går og hvilken aktivitet det blir kommer i god tid før arrangementet.

  Elevstua

  Elevstua er en sosial møteplass for ungdom i videregående skole og lærlinger i kommunen. Vi holder til på Joker'n, Ørnes, et sted som er tilpasset ungdomsaktivitet. Med hjelp fra gode samarbeidspartnere serverer vi billig og hjemmelaget middag hver tirsdag. Vi har åpent fra kl. 14.00-17.00.

  Ulike tjenester fra Meløy kommune vil være til stede på Elevstua (psykisk helsetjeneste, familieveileder, helsestasjon, folkehelserådgiver og kulturkontoret). Her kan vi møte ungdom i en uformell sammenheng, og ta en prat i et skjermet samtalerom om noen ønsker det.

  Følg med på Elevstuas facebookside. Her vil alle middagene vil bli lagt ut.

  Friluftsskole

  Friluftsskolen er et ferietilbud (dagtilbud) for barn og ungdom fra 4.-7. klasse. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv, og følgende tema skal gjennomgås i løpet av leiren:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

  Friluftsskolen er et konsept utviklet av Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund, men vil tilpasses de ulike arrangørkommunene. I Meløy står kulturkontoret som arrangør av Friluftsskolen, og den har til nå vært en del av tilbudet under Sommerleiren. Friluftsskolen vil bli arrangert 1-2 ganger i året, sommer og høst, eventuelt vinter.

  Mer info om kommende Friluftsskoler kommer etter hvert.

   

   Ta kontakt med fritidskonsulent Miriam Iversen ved spørsmål eller ved behov for friplass
  (miriam.iversen@meloy.kommune.no/95704900)

   

  Høy Puls

  Aldersgrense 8. klasse til og med videregående 

  Lyst til å være aktiv og sosial? Høy Puls er ei aktivitetshelg for ungdom som arrangeres hver høst og vår.

   Aktiviteter høsten 2020:

  • Rappellering (10 plasser)
  • Kajakk (6 plasser)
  • Paintball (10 plasser)
  • Leirdueskyting

  Info om Høy Puls høst 2021 kommer etter hvert.

  Ta utfordringen og hiv deg med på én eller flere heftige opplevelser!

  Høy Puls Vinter

  Høy Puls Vinter arrangeres i mars/april for ungdommer fra 8. trinn til vgs.

  Vi holder på med planleggingen av Høy Puls Vinter 2021. Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt.

  Meløy kulturskole

  Meløy kulturskole har ulike tilbud til barn og unge.

  Scene UNG

  For ungdom i aldersgruppen 13 - 20 år 

  Er du kreativ og ønsker å utfolde deg innenfor sang, revy, musikk, tegning eller andre uttrykksformer? Hver vår arrangerer kulturkontoret Scene UNG hvor ungdom inviteres til ei spennende og aktiv helg sammen med profesjonelle instruktører. Det vil bli mulig å velge mellom 3-4 ulike kurs.

   

  Info om Scene UNG 2022 kommer etter hvert.

   

  Har du spørsmål kan du kontakte kulturkonsulent Mette Haurum på e-post eller tlf. 40167471

  Sommerleir

  Aldersgrense 4-7. trinn.
  Velkommen til den årlige sommerleiren på Meløya!

  Kulturkontoret arrangerer årlig en sommerleir for dem som nettopp har gått ut av 4-7. trinn. Sommerleiren går over fire dager og har base på Meløy skole. 

  Dato: 19.06-22.06 (3 overnattinger)
  Sted: Meløy Oppvekstsenter
  Plasser: 20

  Er du klar for fire spennende, morsomme og lærerike dager?

  Sammen tar vi fergen over til Meløya, og fra fergeleiet sykler vi sammen til Meløy Oppvekstsenter. Vi skal ha oppvekstsenteret som base og overnatte her i tre netter. Det blir kule aktiviteter hver dag, som klatring, fjelltur, disco, orientering, ballspill, quiz og energikamp. Vi skal også lære om allemannsretten, kart og kompass, etablere leir, lage mat i naturen og mye mye mer!

  Det er viktig at du sjekker sykkelen din godt før leiren – vi kommer til å bruke syklene til å komme oss rundt på øya. Årets leir har kun 20 plasser grunnet covid-19. Vi følger «først-til-mølla»-prinsippet. Blir leiren fulltegnet blir prioriteringslistene gjeldende.

  Sommerleiren på Meløya er fra i år av definert som en «Friluftsskole» og er støttet av Friluftsrådenes Landsforbund og Den Norske Turistforeningen. Derfor får du i år teskjorte og pannebånd fra «Friluftsskolen»! Meløy UIL er også vår samarbeidspartner, og de vil lage all mat til oss mens vi er på leiren.

  Årets ledere er Eirik Holdal, Emilie Solbakken og Miriam Sollie Iversen, og vi gleder oss kjempemasse til å finne på mye kult sammen med dere på sommerleiren!

  Ung Kultur Møtes (UKM)

   

  UKM 2021

  Også i år planlegger Gildeskål, Meløy og Rødøy felles UKM. Arrangementet skal være i rådhusparken på Ørnes lørdag 29. mai. Påmeldingen åpner 1.april og vi håper du, som er mellom 10-20 år, har lyst til å vise frem litt av din ungdomskultur. Frist for påmelding er 3. mai.

  UKM skal være for, av og med ungdom

  Bli med på UKM, Norges største kulturarena for ungdom. Hver vinter gjennomføres det over 350 lokale mønstringer hvor det deltar 250.000 ungdommer. Mange deltar med ulike former for musikk, men UKM handler også om dans, visuell kunst, teater, film, design, akrobatikk og ulike former for ung delaktighet som arrangør, fotograf, konferansier eller tekniker.
  I UKM får du mulighet til å ikke bare vise hva du kan, men også se hva andre driver med. Å møte andre som er opptatt av kultur, kan være både inspirerende og motiverende. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan delta med på UKM. I tillegg til innslag på scene, kunst eller film, kan man også være med som arrangør. I år er det ønskelig at alle de lokale UKM-mønstringene filmes, og fylket har kjøpt inn utlånspakker til flerkamera-produksjoner. I den forbindelse søker vi ungdom som vil jobbe med flerkamera.

  Endringer i 2021

  På grunn av den usikre situasjonen med covid-19 i store deler av landet har UKM Norge valgt å avlyse den nasjonale UKM festivalen. Lokalt har vi valgt å planlegge årets UKM, så sent som mulig, i håp om at det er mer kontroll på smittesituasjonen i landet. Vi har også valgt å planlegge arrangementet ute, slik at vi lettere kan forholde oss til smittevernreglene.

  I stedet for en fylkesfestival planlegger fylket ulike workshops til høsten, slik at man kan få inspirasjon til UKM 2022. Mer informasjon om dette kommer etterhvert.

  Har du lyst til å være med?

  Påmeldingsskjema blir lagt ut på UKM.no. Her finner du først din kommune og så registrerer du deg med navn, kontaktinformasjon, beskrivelse av hva du skal opptre med og tekniske behov. Husk at alle som skal opptre med sang også må ha med egen playback, gjerne på minnestick.

  UKM 2021 arrangeres av Meløy Ungdomsråd i samarbeid med ungdomsrådene i Rødøy og Gildeskål. Spørsmål om UKM kan rettes til kulturkonsulent Mette Haurum

  Velkommen som deltaker på UKM!

  Møteplasser for ungdom

   

  Det finnes flere møteplasser for ungdom rundt om i kommunen. Her finner dere informasjon om de ulike klubbene/møteplassene. Merk at denne oversikten bare er veiledende; tidspunkter, datoer og annen informasjon kan endres. Vi ber dere derfor følge med på de ulike facebookgruppene eller ta kontakt direkte med de ulike klubbene for oppdatert informasjon om når møteplassene har åpent.

  Klubb: Pyton
  Hvor: Python’s klubblokaler i Meløy kulturhus
  Når:
  Enkelte fredager 20.00-23.00 (merk at tid kan variere)
  For hvem: 7.-10. klasse
  Aktiviteter: kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør:
  Frivillige
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

  Klubb: Pyton
  Hvor: Python’s klubblokaler i Meløy kulturhus
  Når:
  Tirsdager (midlertidig stengt)
  For hvem:  8. klasse - Vgs
  Aktiviteter: kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør:
  Frikirken
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

  Klubb: Reipå IL e-sport
  Hvor: Reipå Bygdahus
  Når:
  Varierende
  For hvem: Alle (egne dager for ulike aldersgrupper)
  Aktiviteter: e-sport
  Arrangør:
  Reipå Idrettslag
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «RIL – E-sport»

   

  Klubb: Ørnes IL e-sport
  Hvor: Kulturfabrikken
  Når:
  Varierende
  For hvem: Alle (egne dager for ulike aldersgrupper)
  Aktiviteter: e-sport
  Arrangør:
  Ørnes IL
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «ØIL e-sport»

   

  Klubb: UK
  Hvor: Frikirka på Halsa
  Når:
  Annenhver fredag (midlertidig stengt). (merk at tid kan variere)
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør: FriBu (Frikirkens Barn og unge).
  Inngang: Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «UK Halsa Frikirke»

   

  Klubb: Navnløs (foreløpig)
  Hvor: Lillesalen, samfunnshuset Halsa
  NØrnesffffår:
  Tirsdager 17.30 – 21.30 (merk at tid kan variere)
  For hvem: 8.klasse – 18 år.
  Aktiviteter: Airhockey, fussballbord, bordtennis, brettspill, kiosk
  Arrangør:
  Frivillige
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

   

  Klubb: Ungdomsklubb Enga
  Hvor: SMIL’s klubblokaler
  Når:
  Annenhver torsdag
  For hvem: 8.-10. klasse
  Klokkeslett:
  1800-2100 (merk at klokkeslett kan variere)
  Aktiviteter: Musikk, kiosk, biljard, bordtennis, brettspill
  Arrangør:
  Kulturkontoret
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

   

  Klubb: Joker’n
  Hvor: Kulturfabrikken, Ørnes
  Når:
  Annenhver fredag, 1930-23.00
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: Musikk, kiosk, biljard, bordtennis, brettspill, disco, fussball, e-sport
  Arrangør:
  Kulturkontoret
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

   

  Klubb: Ungdomsklubb DNK
  Hvor: Ørnes Menighetshus i Mosvold
  Når: 
  Annenhver fredag, 1930-23.00 (fredager der Joker'n er stengt)
  For hvem: 8.-10. klasse
  Aktiviteter: Enkel matservering, bordtennis, brettspill, FIFA mm.
  Arrangør: 
  DNK i Meløy
  Inngang: 
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år» og "Den norske kirke i Meløy"

   

  Velkommen!

  Åpent hus

  Sosialt samvær og gratis aktiviteter for store og små!

  Åpent hus arrangeres i Ørneshallen to ganger pr. halvår med åpningstid fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Her er alle velkomne, både store og små. Åpent hus er en sosial møteplass med ulike gratis aktiviteter og kafé med salg av sunn mat til en rimelig penge. Kom og bli med enten du vil ta en matbit, være sosial eller holde på med aktiviteter! Huset er for alle!

  Grunnet korona er det lenge siden Åpent hus har blitt arrangert. Vi håper på å gjenoppta Åpent hus så snart situasjonen tillater det.

  Sist endret: 03.06.2021