Du er her: Forside / Ung i Meløy

Ung i Meløy

Kulturkontoret, Gammelveien 5, 8150 Ørnes

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Kulturkontoret jobber for at barn og unge i Meløy skal ha en innholdsrik og aktiv fritid.

  Basecamp Salten

  Er du i aldersgruppen 8. klasse -18 år kan du delta på Basecamp Salten!

  I 2023 holdes BaseCamp Salten i Fauske.

  Dato: 15.-17. september.
  Pris: 300,- (bindende påmelding!)

  Påmeldingsfrist: 3. september.

  Påmeldingsskjema

  Basecamp Salten er et fritidsarrangement for ungdom i Salten. Årlig møtes rundt 100 ungdommer til aktiviteter, friluftsliv og masse moro. Alle deltakerne overnatter i telt/lavvu og vi spiser alle måltider sammen. Dagene fylles med aktiviteter og på kvelden samles man rundt bålet.

  Du kan delta på to ulike aktiviteter i løpet av helgen. Ved påmelding velger du inntil fire aktiviterer du har lyst å delta på. Aktivitetene du kan delta på er:

  • Paintball - Sørfold Paintballklubb stiller med instruktører og utstyr. Dette blir en actionfylt aktivitet i skogen.
  • Leirdueskyting - Vi har leid Fauske og Sørfold JFF sin bane i Buvika. De har flinke instruktører som bistår i opplæring.
  • SUP - Instruktør fra kvik guiding brygge tar oss med på en padletur på SUP brett. Opplev Valvannet som er en perle i Fauske. Kun lørdag.
  • Kano - Vi drar til Vallvannet og padler. Kun søndag
  • Fembøringen - Vi drar ut med fembøringen og prøver fiskelykken og ser etter ørn, i Fauske vika, Øynesodden og Leivset odden. Deltaker får låne redningsvest. Ta med fiskeutstyr for de som har, vi har noe til låns.
  • Fjelltur - Tur til Finneidvarden. En fin fjelltur som er overkommelig for de aller fleste. Turen går i variert terreng, og byr på nydelig utsikt.
  • Kunstverksted - Martine Nymo tar dere med ut og finner ting i naturen for å lage kunst.
  • Pistolskyting - Det vil bli gitt god instruksjon av Fauske Pistolklubb.
  • Salsa - Dans Fauske stiller opp med instruktører.

  Kulturkontoret organiserer transport og reiseledere til Basecamp Salten.

  Det er viktig for oss at alle barn får muligheten for å delta på fritidsaktiviteter. Vi har derfor friplasser til de barn/familier der økonomien av ulike grunner ikke strekker seg. Ta kontakt med kulturkonsulent Mette Haurum dersom du har behov for friplass eller har andre spørsmål. Henvendelser kan også rettes til Kulturkontoret på tlf. 75 71 00 00.

  Vi gjør oppmerksom på, at deltakerne ikke dekkes av forsikring i Salten Friluftsråd, Fauske eller Meløy kommune, og må derfor forsikres privat.

  Friluftsskole

   

  Neste friluftsskole er i vinterferien 27. februar-1. mars 2023, og holdes i Mosvolddalen på Ørnes. Alle tre dagene klokken 9.00-14.00. Oppmøte alle tre dager ved klubbhuset.

  Det er plass til 20 barn på vinterens Friluftsskole og påmeldingsfristen er torsdag 16. februar. Påmeldingen er bindende(!). Ved stor pågang vil vi foreta loddtrekning om plassene umiddelbart etter fristen har gått ut og gi foresatt beskjed. Egenandelen for deltakelse er kroner 150,- per barn for alle tre dagene.

  Vinterens Friluftsskole ledes av Vilde og Alise. Vilde har vært i Meløy på både Friluftsskole og Sommerleir tidligere, og begge har lang erfaring med å arrangere Friluftsskole.

  Friluftsskolen er et ferietilbud (dagtilbud) for barn og ungdom fra 4.-7. klasse. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne en flott introduksjon til friluftsliv, og det vil bli mye lek og moro. Barna vil også få delta på matlaging ute i naturen. Følgende tema skal gjennomgås i løpet av leiren:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

  Friluftsskolen er et konsept utviklet av Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund, men vil tilpasses de ulike arrangørkommunene. I Meløy står kulturkontoret som arrangør av Friluftsskolen. Friluftsskolen vil bli arrangert 2 ganger i året; høst og vinter.

  Ta kontakt med kulturkkonsulent Mette Haurum ved spørsmål eller ved behov for friplass.

  Påmeldingsskjema

  Høy Puls Høst

  Høy Puls arrangeres i september/oktober for ungdommer fra 8. trinn til og med vgs. 

  Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt. 

   

  Høy Puls Vinter

  Høy Puls Vinter arrangeres i mars/april for ungdommer fra 8. trinn til vgs.

  Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt.

  Meløy kulturskole

  Meløy kulturskole har ulike tilbud til barn og unge.

  Scene UNG

  For ungdom i aldersgruppen 8. klasse til 18 år 

  Er du kreativ og ønsker å utfolde deg innenfor sang, revy, musikk, tegning eller andre uttrykksformer? Hver vår og høst arrangerer kulturkontoret Scene UNG hvor ungdom inviteres til ei spennende og aktiv helg sammen med profesjonelle instruktører.

  Info legges ut når det planlegges Scene UNG.

  Sommerleir på Meløy

  Bli med på den tradisjonsrike sommerleiren til Meløya. 

  Instruktørene Andreas, Ingvild, Birger og Ruth-Amalie gleder seg til å møte nettopp deg, og de har planlagt et artig program der alle kan være med.
  Sammen tar vi fergen over til Meløya, og fra fergeleiet sykler vi sammen til Meløy oppvekstsenter. Vi skal ha oppvekstsenteret som base og overnatte her i tre netter. Det blir kule aktiviteter hver dag, som klatring, fjelltur, strandtur disco, gårdsbesøk og mesternes mester. 

  Når: 28. juni til 1. juli 2023
  Sted: Meløya, med base på Meløy oppvekstsenter
  Aldersgruppe: 4.-7. klasse (skoleåret 2022/2023)

  Deltakeravgift: 400 kr. (faktura vil bli sendt ut i etterkant)
  Vennligst bemerk at det er bindende påmelding! Ved stor pågang trekker vi lodd om plassene umiddelbart etter påmeldingsfristen.
  Foresatte vil motta sms og e-post fra oss med et deltakerbrev.

  Det er viktig for oss at alle barn får delta på fritidsaktiviteter. Vi minner derfor om, at vi har friplasser til de barn/familier der økonomien av ulike årsaker ikke strekker seg. Trenger du friplass, ikke nøl med å ta kontakt til nedenstående kontaktperson.

  Det er viktig at du sjekker sykkelen din godt før leiren – vi kommer til å bruke syklene til å komme oss rundt på øya.  

  Meløy UIL er vår samarbeidspartner, og de vil lage all mat til oss mens vi er på leiren.

  Påmeldingsskjema

  Har du spørsmål eller behov for friplass, kontakt kulturkonsulent Mette Haurum på mette.haurum@meloy.kommune.no, tlf. 902 65 820

   

  Ung Kultur Møtes (UKM)

  UKM 2024

  Også i 2024 planlegger Gildeskål, Meløy og Rødøy felles UKM. 

  Påmeldingen er åpen! (se blå knapp etter infoteksten)
  Påmeldingsfrist 31. januar 2024! (OBS! vi har forlenget fristen)

  Hva er UKM?
  UKM skal være for, av og med ungdom.
  UKM handler om å ha det gøy i lag med andre kreative ungdom som har samme eller lignende interesser som deg!
  På UKM kan du skape nye vennskap på tvers av kommunegrenser.
  UKM er en forestilling der du kan vise det du liker å holde på med, enten på scenen eller i utstillingen.

  Den lokale UKM-mønstring er for barn/ungdom i alderen 10-20 år.
  I år avholdes den i Gildeskål kulturhus på Inndyr, lørdag 17. februar 2024
  Forestillingen blir på ettermiddagen, men det presise klokkeslettet avhenger av antall påmeldiger.

  Logistikken for å komme seg til og fra UKM kan være en utfordring. Vi oppfordrer deltakere (foresatte) til å ta med eventuelle andre deltakere som ikke har skyss. Vi skal prøve så godt vi kan å hjelpe til med å koordinere dette.
  Vi oppfordrer deltakere til å melde seg på i god tid slik vi får overblikk tidlig og raskere kan komme ut med informasjon om arrangementet. 

  UKM skal være for, av og med ungdom

  Bli med på UKM, Norges største kulturarena for ungdom. Hver vinter gjennomføres det over 350 lokale mønstringer i Norge hvor det samlet deltar 250.000 ungdommer. Mange deltar med ulike former for musikk, men UKM handler også om dans, visuell kunst, teater, film, design, akrobatikk, håndverk og ulike former for ung medvirkning som arrangør, fotograf, konferansier eller tekniker.

  På UKM får du ikke bare mulighet for å vise hva du kan, men også for å se hva andre ungdommer driver med. Å møte andre ungdom som er opptatt av det samme som deg, kan være både inspirerende, motiverende og inkluderende. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan delta med på UKM. I tillegg til scene- og kunstinnslag, kan du også være med som arrangør.
  UKM ikke er en konkurranse, men en møteplass der ungdomskultur utveksles og vennskap dannes.

  Har du lyst til å være med?

  Link til påmeldingsskjema kommer ut snarest. Bemerk at det ikke går via ukm, men via et eget skjema.
  Fyll ut påmeldingsskjemaet sammen med en foresatt og andre deltakere dersom dere er flere sammen. Det er VIKTIG at vi får all kontaktinformasjon til alle deltakere og foresatte.

  UKM 2023 arrangeres av Meløy Ungdomsråd i samarbeid med ungdomsrådene i Rødøy og Gildeskål. Spørsmål om UKM kan rettes til kulturkonsulent Mette Haurum.

  Velkommen på UKM!

  Påmeldingsskjema

  Er du mellom 13-20 år kan du bli spurt om du har lyst å delta på fylkesfestivalen for Nordland som finner sted på våren (april/mai). Landsfestivalen avholdes i Bodø i juni i forbindelse med Bodø2024.

  Møteplasser for ungdom

  Det finnes flere møteplasser for ungdom rundt om i kommunen. Her finner dere informasjon om de ulike klubbene/møteplassene. Merk at denne oversikten bare er veiledende; tidspunkter, datoer og annen informasjon kan endres. Vi ber dere derfor følge med på de ulike facebookgruppene eller ta kontakt direkte med de ulike klubbene for oppdatert informasjon om når møteplassene har åpent.

  Klubb: Pyton
  Hvor: Pyton’s klubblokaler i Meløy kulturhus
  Når:

  For hvem:
  Aktiviteter: Kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør:

  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

  Klubb: Reipå IL E-sport
  Hvor: Reipå Bygdahus
  Når:
  Varierende
  For hvem: Ungdom
  Aktiviteter: E-sport, kiosk
  Arrangør:
  Reipå Idrettslag
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «RIL – E-sport»

  Klubb: UK

  Hvor: Frikirka på Halsa - midlertidig flyttet til Frikirka på Enga
  Når:
  Annenhver fredag (partallsuker) 
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: Kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør: FriBu (Frikirkens Barn og unge).
  Inngang: Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «UK Halsa Frikirke»
   

  Klubb: Joker’n
  Hvor: Kulturfabrikken, Ørnes
  Når:
  Annenhver fredag (partallsuker) kl. 19.30-23.00
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: Musikk, kiosk, biljard, brettspill, disco, fussball, e-sport
  Arrangør:
  Kulturkontoret
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Zenter»

  Klubb: Ungdomsklubb DNK
  Hvor: Ørnes Menighetshus i Mosvold
  Når: 
  Annenhver fredag (oddetallsuker) cirka kl. 19.30-23.00 
  For hvem: 8. klasse og oppover
  Aktiviteter: Enkel matservering, bordtennis, brettspill, FIFA mm.
  Arrangør: 
  DNK i Meløy
  Inngang: 
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år» og "Den norske kirke i Meløy"

  Velkommen!

  Åpent hus

  Sosialt samvær og gratis aktiviteter for store og små!

  Åpent hus arrangeres i Ørneshallen to ganger pr. halvår med åpningstid fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Her er alle velkomne, både store og små. Åpent hus er en sosial møteplass med ulike gratis aktiviteter og kafé med salg av sunn mat til en rimelig penge. Kom og bli med enten du vil ta en matbit, være sosial eller holde på med aktiviteter! Huset er for alle!

  Åpent hus 2023

  • Høstens Åpent hus arrangementet vil bli lagt ut når tiden nærmer seg.
  Sist endret: 28.01.2024