Du er her: Forside / Ung i Meløy

Ung i Meløy

Kulturkontoret, Gammelveien 5, 8150 Ørnes

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Kulturkontoret jobber for at barn og unge i Meløy skal ha en innholdsrik og aktiv fritid.

   Alpintur

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Kulturkontoret arrangerer i samarbeid med Rødøy kommune årlig en felles alpintur for ungdom i løpet av vinteren til et nærliggende alpinsenter. Turen har varighet fra lørdag til søndag, og kulturkontoret ordner med overnatting, bespisning, transport, heiskort og reiseleder.

  For ungdom som ikke har alpinutstyr kan dette lånes på utstyrssentralen ved Meløy bibliotek. Grunnet begrenset antall plasser vil det være påmelding til turen.

  Vi planlegger en alpintur til Vestvatn 6.-7. februar 2021 om koronasituasjonen tillater det. Mer informasjon og påmelding kommer i januar 2021.

  Basecamp Salten

  Aldersgrense 13-16 år

  Lyst på nye utfordringer?

  Basecamp Salten er et fritidsarrangement for ungdom i Salten. Årlig møtes 150-170 ungdommer til aktiviteter, friluftsliv og masse moro. Alle deltakerne overnatter i telt, og spiser alle måltid sammen. Dagene fylles med aktivitet, og på kvelden samles man rundt bålet.

  Basecamp Salten 2020 ble gjennomført 18.-20. september på Inndyr i Gildeskål. BaseCamp Salten 2021 blir i Rødøy.

  Du kan delta på inntil tre ulike aktiviteter i løpet av helgen. Ved påmelding velger du inntil 5 aktiviterer du har lyst å delta på. Du må også gi beskjed om hvilke 2 aktiviteter du absolutt ikke ønsker. 

  Kulturkontoret organiserer transport og reiseledere til Basecamp Salten.

  Camp Høy Puls

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år

  Camp Høy Puls arrangeres årlig i juni. Vi slår leir i naturskjønne omgivelser og har aktivitet på dagtid og er sosiale på kveldstid. Typiske aktiviteter kan være brevandring, kajakk, topptur mm. Påmelding grunnet begrenset antall plasser.

  Mer informasjon om hvor turen går og hvilken aktivitet det blir kommer i god tid før arrangementet.

  Elevstua

  Elevstua er en sosial møteplass for ungdom i videregående skole og lærlinger i kommunen. Vi holder til på Joker'n, Ørnes, et sted som er tilpasset ungdomsaktivitet. Med hjelp fra gode samarbeidspartnere serverer vi billig og hjemmelaget middag hver tirsdag. Vi har åpent fra kl. 14.00-17.00.

  Ulike tjenester fra Meløy kommune vil være til stede på Elevstua (psykisk helsetjeneste, familieveileder, helsestasjon, folkehelserådgiver og kulturkontoret). Her kan vi møte ungdom i en uformell sammenheng, og ta en prat i et skjermet samtalerom om noen ønsker det.

  Følg med på Elevstuas facebookside. Her vil alle middagene vil bli lagt ut.

  Friluftsskole

  Friluftsskolen er et ferietilbud (dagtilbud) for barn og ungdom fra 4.-7. klasse. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv, og følgende tema skal gjennomgås i løpet av leiren:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

  Friluftsskolen er et konsept utviklet av Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund, men vil tilpasses de ulike arrangørkommunene. I Meløy står kulturkontoret som arrangør av Friluftsskolen, og den har til nå vært en del av tilbudet under Sommerleiren. Friluftsskolen vil bli arrangert 1-2 ganger i året, sommer og høst, eventuelt vinter.

   FRILUFTSSKOLEN vinterferien 1.-3. mars 2021

  For aldergruppen 4.-7. klasse
  100 kroner i egenandel for alle tre dagene

  Sammen med Beyond Limits v. Rune Krogh (som for øvrig er én av tjuetre i hele verden som er sertifisert som internasjonal polar guide!), vil barna få tilbringe tre lærerike og morsomme dager ute!

  Det er plass til 20 barn på friluftsskolen. Barna vil bli delt inn i to grupper, hvor gruppene rullerer på aktivitetene før og etter felles lunsj. Barna må ha med seg klær etter vær (varme klær og sko er viktige – ta gjerne med ekstra votter og ullsokker), varm og kald drikke samt energirik lunsj.

  Dag 1 må barna møte på busstoppet utenfor Vikingen (Ørnes) kl. 09.45. Her blir barna møtt av Rune og hans team vil reise sammen med barna til Novika for dagens aktiviteter. Barna må hentes på samme busstopp kl. 16.00.

  Dag 2 og 3 leveres barna ved parkering ved skihytta i Spilderdalen kl. 10.00. Her skal barna ha base disse to dagene og de vil få gjøre en rekke aktiviteter. Barna må hentes på samme sted kl 16.00.

  Program:

  FOR PÅMELDINGSSKJEMA, klikk her (minner om at påmelding er bindende)

   Ta kontakt med fritidskonsulent Miriam Iversen ved spørsmål eller ved behov for friplass
  (miriam.iversen@meloy.kommune.no/95704900)

  Bemerk: det kan forekomme endringer i både program og tidspunkter som følge av koronasituasjonen.

  Høy Puls

  Aldersgrense 8. klasse til og med videregående 

  Lyst til å være aktiv og sosial? Høy Puls er ei aktivitetshelg for ungdom som arrangeres hver høst og vår.

   Aktiviteter høsten 2020:

  • Rappellering (10 plasser)
  • Kajakk (6 plasser)
  • Paintball (10 plasser)
  • Leirdueskyting

  Rappellering, 31. oktober: Kom og få en heftig opplevelse i fjellveggen på Storhammarn, rett over Ørnes sentrum! Med Rune Krogh fra Beyond Limits kan du nyte adrenalinrushet av å rappellere ned den stupbratte fjellveggen under trygge omstendigheter.

  Kajakk, 1. november: Kajakk har de siste årene blitt en kjempepopulær aktivitet. Rune Krogh fra Beyond Limits tar dere med ut i trygt farvann på Halsa. Her får dere hver deres kajakk og introduksjon om grunnleggende ferdigheter før dere legger ut på tur. Dere får låne alt nødvendig utstyr.

  Paintball, 7. november: Bli med på en actionfylt stund på Engavågen sammen med Søndre Meløy Idrettslag! Paintball er en spennende og adrenalinfylt aktivitet hvor dere får låne hvert deres paintballgun. Spill på lag og kjemp om å vinne kampen!

  Leirdueskyting, 8. november: Ønsker du å teste dine skyteferdigheter? Sammen med Meløy Jeger- og Fiskeforbund får dere teste skyteferdighetene deres på bevegende blink (leirduer) på skytterbanen i Spildra. Kom og utfordre deg selv. Hvor mange treff klarer du?

  Mer informasjon om Høy Puls Vinter kommer etterhvert!

  Ta utfordringen og hiv deg med på én eller flere heftige opplevelser!

  Høy Puls Vinter

  Høy Puls Vinter arrangeres i mars/april for ungdommer fra 8. trinn til vgs.

  Vi holder på med planleggingen av Høy Puls Vinter 2021. Informasjon kommer når dato og aktiviteter er bestemt.

  Meløy kulturskole

  Meløy kulturskole har ulike tilbud til barn og unge.

  Scene UNG

  For ungdom i aldersgruppen 13 - 20 år 

  Er du kreativ og ønsker å utfolde deg innenfor sang, revy, musikk, tegning eller andre uttrykksformer? Hver vår arrangerer kulturkontoret Scene UNG hvor ungdom inviteres til ei spennende og aktiv helg sammen med profesjonelle instruktører. Det vil bli mulig å velge mellom 3-4 ulike kurs.

   

  Scene UNG kurshelg 2021 er satt til 20. og 21. februar, og alle kursene er lagt til Kulturfabrikken på Ørnes.

  Kursavgift er 200 kroner per kurs (inkl. lunsj begge dager). Hvert kurs går over begge dager. Ta kontakt til nedenstående kontaktperson om du trenger friplass.

  Påmeldingsfrist er mandag 15. februar.
  Vi har begrensede antall plasser og disse blir gitt etter først til mølla. Påmelding er bindende.

  Nøyaktig tidspunkt for hvert av kursene vil komme etter hvert - tidspunkt vil bli mellom klokken 10.00 og 17.00. Dersom koronasituasjonen tillater det vil alle tre gruppene samles til en hyggelig  lunsj begge dager. Grunnet koronasituasjonen blir det dessverre ingen fremvisning ved kurshelgens slutt, slik vi til vanlig har gjort det på Scene UNG.

  OM KURSENE 

  Låtskriverkurs med BENDIK: Silje Halstensen, bedre kjent som Bendik, har virkelig skapt et navn for seg selv. Sålangt har hun gitt ut 5 album: Drømmen gjør meg ingenting, No går det over, Fortid, Det går bra og Sove . I 2020 hadde Bendik ungdomskonsert på Meløy kulturhus. Tekstene hennes er betydningsfulle og preget av følelser.  Sammen med Bendik vil dere få inspirasjon, tips og tilbakemelding på hvordan man kan skrive gode låter. Dette er en unik sjanse til å forbedre låtskrivertalentet deres - grip muligheten!

  DJ-kurs med MARVICO: Bodø-artisten Marvico begynte å produsere musikk i 2017 og har siden tatt store steg. På bare 3 år har han spilt på Parkenfestivalen og Opptur festivalen,  i tillegg til å ha spilt på en rekke klubb-sett rundt om i landet. Denne helgen vil han lære grupper på 2-3 stykker nybegynnerferdigheter som DJ (eller mer avanserte teknikker dersom du ikke er nybegynner)! Marvico, som egentlig heter Marcus Stensland,  tar med seg sin DJ-kontroller og dere får teste ut i praksis hvordan det er å være DJ i kulturfabrikkens nye lydstudio!

  Dansekurs med Synnøve S. FALLMYR: Synnøve Sundby Fallmyr er en erfaren danseinstruktør og vil lære dere denne superkule dansestilen som passer både for gutter og jenter. Synnøve er Ørnesjente og har danset hele sitt liv. Etter å ha bodd borte i flere år har hun nå flyttet til Bodø hvor hun blant annet jobber som journalist, samt har sine egne dansetimer på treningsstudioet Rapida Alsgård i Bodø. Hun er også danser i det ideelle kunstprosjektet BolgArt!

  Klikk her for å komme til påmeldingsskjemaet.

  Har du spørsmål kan du kontakte kulturkonsulent Mette Haurum på e-post eller tlf. 40167471

  Sommerleir

  Aldersgrense 4-7. trinn.

  Kulturkontoret arrangerer årlig en sommerleir for dem som nettopp har gått ut av 4-7. trinn. Sommerleiren går over fire dager og har base på Meløy skole. Her kan ungene være med på en rekke ulike aktiviteter: kanopadling, fjelltur, orientering, klatring, fiske og mye mer.

  Leiren arrangeres i juni, den første uken etter skoleslutt. Informasjon om årets leir med dato for når påmeldingen starter kommer i god tid før leiren. Her er det første mann til mølla.

  Plass til 40 deltakere.

  Ung Kultur Møtes (UKM)

   

  UKM 2021

  Også i år planlegger Gildeskål, Meløy og Rødøy felles UKM. Arrangementet skal være i rådhusparken på Ørnes lørdag 29. mai. Påmeldingen åpner 1.april og vi håper du, som er mellom 10-20 år, har lyst til å vise frem litt av din ungdomskultur. Frist for påmelding er 3. mai.

  UKM skal være for, av og med ungdom

  Bli med på UKM, Norges største kulturarena for ungdom. Hver vinter gjennomføres det over 350 lokale mønstringer hvor det deltar 250.000 ungdommer. Mange deltar med ulike former for musikk, men UKM handler også om dans, visuell kunst, teater, film, design, akrobatikk og ulike former for ung delaktighet som arrangør, fotograf, konferansier eller tekniker.
  I UKM får du mulighet til å ikke bare vise hva du kan, men også se hva andre driver med. Å møte andre som er opptatt av kultur, kan være både inspirerende og motiverende. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan delta med på UKM. I tillegg til innslag på scene, kunst eller film, kan man også være med som arrangør. I år er det ønskelig at alle de lokale UKM-mønstringene filmes, og fylket har kjøpt inn utlånspakker til flerkamera-produksjoner. I den forbindelse søker vi ungdom som vil jobbe med flerkamera.

  Endringer i 2021

  På grunn av den usikre situasjonen med covid-19 i store deler av landet har UKM Norge valgt å avlyse den nasjonale UKM festivalen. Lokalt har vi valgt å planlegge årets UKM, så sent som mulig, i håp om at det er mer kontroll på smittesituasjonen i landet. Vi har også valgt å planlegge arrangementet ute, slik at vi lettere kan forholde oss til smittevernreglene.

  I stedet for en fylkesfestival planlegger fylket ulike workshops til høsten, slik at man kan få inspirasjon til UKM 2022. Mer informasjon om dette kommer etterhvert.

  Har du lyst til å være med?

  Påmeldingsskjema blir lagt ut på UKM.no. Her finner du først din kommune og så registrerer du deg med navn, kontaktinformasjon, beskrivelse av hva du skal opptre med og tekniske behov. Husk at alle som skal opptre med sang også må ha med egen playback, gjerne på minnestick.

  UKM 2021 arrangeres av Meløy Ungdomsråd i samarbeid med ungdomsrådene i Rødøy og Gildeskål. Spørsmål om UKM kan rettes til kulturkonsulent Mette Haurum

  Velkommen som deltaker på UKM!

  Møteplasser for ungdom

   

  Det finnes flere møteplasser for ungdom rundt om i kommunen. Her finner dere informasjon om de ulike klubbene/møteplassene. Merk at denne oversikten bare er veiledende; tidspunkter, datoer og annen informasjon kan endres. Vi ber dere derfor følge med på de ulike facebookgruppene eller ta kontakt direkte med de ulike klubbene for oppdatert informasjon om når møteplassene har åpent.

  Klubb: Pyton
  Hvor: Python’s klubblokaler i Meløy kulturhus
  Når:
  Enkelte fredager 20.00-23.00 (merk at tid kan variere)
  For hvem: 7.-10. klasse
  Aktiviteter: kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør:
  Frivillige
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

  Klubb: Pyton
  Hvor: Python’s klubblokaler i Meløy kulturhus
  Når:
  Tirsdager (midlertidig stengt)
  For hvem:  8. klasse - Vgs
  Aktiviteter: kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør:
  Frikirken
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

  Klubb: Reipå IL e-sport
  Hvor: Reipå Bygdahus
  Når:
  Varierende
  For hvem: Alle (egne dager for ulike aldersgrupper)
  Aktiviteter: e-sport
  Arrangør:
  Reipå Idrettslag
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «RIL – E-sport»

   

  Klubb: Ørnes IL e-sport
  Hvor: Kulturfabrikken
  Når:
  Varierende
  For hvem: Alle (egne dager for ulike aldersgrupper)
  Aktiviteter: e-sport
  Arrangør:
  Ørnes IL
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «ØIL e-sport»

   

  Klubb: UK
  Hvor: Frikirka på Halsa
  Når:
  Annenhver fredag (midlertidig stengt). (merk at tid kan variere)
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: kiosk, disco, bordtennis, biljard.
  Arrangør: FriBu (Frikirkens Barn og unge).
  Inngang: Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «UK Halsa Frikirke»

   

  Klubb: Navnløs (foreløpig)
  Hvor: Lillesalen, samfunnshuset Halsa
  Når:
  Tirsdager 17.30 – 21.30 (merk at tid kan variere)
  For hvem: 8.klasse – 18 år.
  Aktiviteter: Airhockey, fussballbord, bordtennis, brettspill, kiosk
  Arrangør:
  Frivillige
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

   

  Klubb: Ungdomsklubb Enga
  Hvor: SMIL’s klubblokaler
  Når:
  Annenhver torsdag
  For hvem: 8.-10. klasse
  Klokkeslett:
  1800-2100(merk at klokkeslett kan variere)
  Aktiviteter: Musikk, kiosk, biljard, bordtennis, brettspill
  Arrangør:
  Kulturkontoret
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

   

  Klubb: Joker’n
  Hvor: Kulturfabrikken, Ørnes
  Når:
  Annenhver fredag, 1930-23.00 (midlertidig stengt)
  For hvem: 8. klasse – Vgs
  Aktiviteter: Musikk, kiosk, biljard, bordtennis, brettspill, disco, fussball, e-sport
  Arrangør:
  Kulturkontoret
  Inngang:
  Gratis
  For mer info: Se facebookgruppen «Hva skjer i Meløy? Ungdom fra 13-18 år»

   

   Velkommen!

  Åpent hus

  Sosialt samvær og gratis aktiviteter for store og små!

  Åpent hus arrangeres i Ørneshallen to ganger pr. halvår med åpningstid fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Her er alle velkomne, både store og små. Åpent hus er en sosial møteplass med ulike gratis aktiviteter og kafé med salg av sunn mat til en rimelig penge. Kom og bli med enten du vil ta en matbit, være sosial eller holde på med aktiviteter! Huset er for alle!

  Sist endret: 08.04.2021