Du er her: Forside / Ung i Meløy

Ung i Meløy

Kulturkontoret, Gammelveien 5, 8150 Ørnes

Innhold

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?


  Kulturkontoret jobber for at barn og unge i Meløy skal ha en innholdsrik og aktiv fritid.

  Alpintur

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Kulturkontoret arrangerer årlig en alpintur for ungdom i løpet av vinteren til et nærliggende alpinsenter. Turen har varighet fra lørdag til søndag, og kulturkontoret ordner med overnatting, bespisning, transport, heiskort og reiseleder.

  For ungdom som ikke har alpinutstyr kan dette lånes på utstyrssentralen ved Meløy bibliotek. Grunnet begrenset antall plasser vil det være påmelding til turen.

  Alpinturen i 2020 blir 1.-2. februar. Mer informasjon og påmelding kommer i januar 2020.

  Basecamp Salten

  Aldersgrense 13-16 år

  Lyst på nye utfordringer?

  Basecamp Salten er et fritidsarrangement for ungdom i Salten. Årlig møtes 150-170 ungdommer til aktiviteter, friluftsliv og masse moro. Alle deltakerne overnatter i telt, og spiser alle måltid sammen. Dagene fylles med aktivitet, og på kvelden samles man rundt bålet.

  Basecamp Salten 2020 blir 18.-20. september på Våg i Gildeskål.

  Du kan delta på inntil tre ulike aktiviteter i løpet av helgen. Ved påmelding velger du inntil 5 aktiviterer du har lyst å delta på. Du må også gi beskjed hvilke 2 aktiviteter du absolutt ikke ønsker. Årets aktiviteter finner du her.

  Kulturkontoret organiserer transport og reiseleder til Basecamp Salten.

  Du finner elektronisk påmeldingsskjema her.

  Camp Høy Puls

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år

  Camp Høy Puls arrangeres årlig i juni. Vi slår leir i naturskjønne omgivelser, og har aktivitet på dagtid og er sosiale på kveldstid. Typiske aktiviteter kan være brevandring, kajakk, topptur mm. Påmelding grunnet begrenset antall plasser.

  Mer informasjon om hvor turen går og hvilken aktivitet det blir kommer i god tid før arrangementet.

  Elevstua

  Elevstua er en sosial møteplass for ungdom i videregående skole og lærlinger i kommunen. Vi holder til på Joker'n, Ørnes, et sted som er tilpasset ungdomsaktivitet. Med hjelp fra gode samarbeidspartnere serverer vi billig og hjemmelaget middag hver tirsdag. Vi har åpent fra kl. 14.00-17.00.

  Ulike tjenester fra Meløy kommune vil være til stede på Elevstua (psykisk helsetjeneste, familieveileder, helsestasjon, folkehelserådgiver og kulturkontoret). Her kan vi møte ungdom i en uformell sammenheng, og ta en prat i et skjermet samtalerom om noen ønsker det.

  Følg med på Elevstuas facebookside. Her vil alle middagene vil bli lagt ut.

  Friluftsskole

  Friluftskolen er et ferietilbud for barn og ungdom med hovedfokus på 10-13 åringer. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv, og følgende tema skal gjennomgås i løpet av leiren:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

  Friluftsskolen er et konsept utviklet av Den Norske Turistforening og Friluftrådenes Landsforbund, men vil tilpasses de ulike arrangørkommunene. I Meløy står kulturkontoret som arrangør av Friluftsskolen, og den har til nå vært en del av tilbudet under Sommerleiren.

  Friluftsskolen vil bli arrangert 1-2 ganger i året, sommer og høst eventuelt vinter.

  Neste friluftsskole vil bli i høstferien, 7.-9. oktober 2020. Mer info kommer.

  Høy Puls

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år

  Lyst til å være aktiv og sosial?

  Høy Puls er ei aktivitetshelg for ungdom som arrangeres hver høst og vår. Ungdommer møtes til ulike aktiviteter på dagtid og sosialt samvær på kveldstid. Vanlige tilbud på Høy Puls er:

  • Kajakk
  • Klatring
  • Kampsport
  • Skyting
  • Hundekjøring
  • Ridning

  Aktivitetene kan variere, og vil også bli tilpasset sesong. Profesjonelle instruktører blir leid inn, og aktivitetene har en varighet på 4-6 timer pr. dag. Deltakerne får servert både frokost og varm lunsj i Ørneshallen. På kvelden inviteres ungdommene til å være sosiale på ungdomsklubben eller vi kan organisere en fellestur i Meløy Fritidsbad.

  Det kommer informasjon om når neste Høy Puls vil bli arrangert.

  Høy Puls Vinter

  Høy Puls Vinter arrangeres i Glomfjord Alpinsenter i mars/april.
  Aldersgrense er 7. trinn-18 år.

  Høy Puls Vinter 2020 er ikke planlagt enda, informasjon kommer når dato og annet er bestemt.

  Meløy kulturskole

  Meløy kulturskole har ulike tilbud til barn og unge.

  Scene UNG

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Er du kreativ, og ønsker å utfolde deg innenfor sang, revy, musikk, tegning eller andre uttrykksformer? Hver høst arrangerer kulturkontoret Scene UNG kurshelg hvor ungdom inviteres til ei spennende og aktiv helg sammen med profesjonelle instruktører. Det vil bli mulig å velge mellom 3-4 ulike kurs.

  Kursene er lagt til Kulturfabrikken Meløy på Ørnes. Her vil det også være felles lunsj for deltakerne. På kvelden åpner vi Jokern ungdomsklubb med åpen scene for ungdom som ønsker å opptre.

  Mer informasjon om kursene og påmeldingsfrist vil komme i god tid før arrangementet.

  Sommerleir

  Aldersgrense 4-7. trinn.

  Kulturkontoret arrangerer årlig en sommerleir for dem som nettopp har gått ut av 4-7. trinn. Sommerleiren går over fire dager og har base på Meløy skole. Her kan ungene være med på en rekke ulike aktiviteter: kanopadling, fjelltur, orientering, klatring, fiske og mye mer.

  Leiren arrangeres i juni, den første uken etter skoleslutt. Informasjon om årets leir med dato for når påmeldingen starter kommer i god tid før leiren. Her er det første mann til mølla.

  Plass til rundt 40 deltakere.

  Ung Kultur Møtes (UKM)

  Aldersgrense 10-20 år.

  Bli med på UKM, Norges største kulturarena for ungdom. Hver vinter gjennomføres det over 350 lokale mønstringer hvor det deltar 250.000 ungdommer. Mange deltar med ulike former for musikk, men UKM handler også om dans, visuell kunst, teater, film, design, akrobatikk og ulike former for ung delaktighet som arrangør, fotograf, konferansier eller tekniker.

  Har du lyst til å være med?

  ukm.no finner du påmeldingsskjema. Her registrerer du deg med navn, kontaktinformasjon, beskrivelse av hva du skal opptre med og tekniske behov. Husk at alle som skal opptre med sang også må ha med egen playback, gjerne på minnestick.

  Aldersgrensen for å delta på den lokale mønstringen er satt til 10-20 år. For å komme videre til fylkesmønstringen må man imidlertid være 13 år eller bli 13 år i løpet av året.

  UKM 2020 arrangeres sammen med Rødøy og Gildeskål kommune søndag 16. februar 2020 i Meløy kulturhus. Påmeldingsskjema ligger på www.ukm.no. Spørsmål om UKM kan rettes til kulturkontoret på tlf. 75 71 00 00.

  Velkommen som deltaker på UKM!

  Ungdomsklubben Jokern

  Aldersgrense 8. trinn - 18 år.

  Det er fint å ha et sted å møtes!

  Kulturkontoret arrangerer klubbkvelder en gang i måneden på Jokern Ungdomsklubb på Ørnes.

  Åpningstider er 19.30-23.00.
  Gratis inngang
  På klubben har vi ulike spill, som bordtennisk biljard, playstation, og ulike typer brettspill. På diskoteket styrer ungdommene selv musikken. Kiosken har et enkelt utvalg av salt og søtt, samt pizza og brus.

  For at klubben skal kunne ha åpent trenger vi en foreldrevakt som stiller på klubbkvelden sammen med representant fra kulturkontoret. Vi tar gjerne imot frivillige, og kan kontaktes på tlf. 75 71 00 00.

  Rusfri ungdomsklubb:
  Jokern ungdomsklubb er rusfri. Stikkprøver vil bli gjennomført ved mistanke om bruk av rus. Det er ikke lov å ta medbrakt drikke inn på klubben. Sekker og vesker må oppbevares i garderoben. Brudd på reglene medfører utestengelse.

  Velkommen!

  Åpent hus

  Sosialt samvær og gratis aktiviteter for store og små!

  Åpent hus arrangeres i Ørneshallen to ganger pr. halvår med åpningstid fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Her er alle velkomne, både store og små. Åpent hus er en sosial møteplass med ulike gratis aktiviteter og kafé med salg av sunn mat til en rimelig penge. Kom og bli med enten du vil ta en matbit, være sosial eller holde på med aktiviteter! Huset er for alle!

  Sist endret: 06.08.2020