Du er her: Forside / Nyheter / Kappeland

Kappeland med Nordland Teater

Kom til kulturhuset og bli med på en reise tilbake til krigsåret 1942 og hendelsene ved Majavatn!

Meløy kulturhus i Glomfjord
Tirsdag den 30.7. kl 19.00
Ordinær billett: 360,-
Billetter kan kjøpes: Topplassbestilling War Travels - Kappe Land - NT Nettbutikk (nordlandteater.no)

 

KAPPELAND er navnet på en gammel barnelek, hvor målet var å stjele land med en kniv. I vår historie blir vi minnet på hvordan internasjonal storpolitikk kan påvirke ei lita fjellbygd i Nordland. Majavatn-affæren koste 24 unge menn fra Helgeland og 10 motstandsmenn i Trondheim livet.

6. SEPTEMBER 1942 smeller det på Tangen ved vakre Majavatn. Gestapo er på sporet av motstandsbevegelsen. Menn fra Linge-kompaniet ligger i bakhold. Det blir en blodig trefning.

Midt i kaoset finner vi Gustav Kappfjell, som er på feil sted i feil tid, ute i et uskyldig ærend. Under okkupasjonsdagene i 1940 kjempet Gustav tappert side om side med mange unge menn fra Helgeland, men nå er han lei og sjuk av krig og elendighet. Han vil bare leve i fred med naturen.


Men femti år senere tvinges Gustav tilbake til disse dramatiske krigsdagene.

Nyere forskning viser at stress og traumer fra ekstreme opplevelser kan sette seg på cellenivå og overføres til neste generasjon. Hva skjer når ei hel bygd bli rammet?

Forestillingen er en av fire forestillinger i "War Travels", og en del av Bodø 2024. For mer info se: Teater – Magiske øyeblikk Forside | Nordland (nordlandteater.no)

Sist oppdatert:15.07.2024 - 11:20

Publisert: 23.07.2024

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?