Du er her: Forside / Nyheter / Svartisen forteller sin historie

Svartisen forteller!

Svartisen forteller med Marit Emilie Øvrebø 2. juni på Brestua.

Søndag 2. juni på Brestua, Svartisen
Kl. 13.00.
Gratis inngang.

Møt Svartisen og hør henne fortelle sin historie, sine sagn og om livene som har vært levd ved breen gjennom århundrer. Vi lar skuespiller og musiker Marit Emilie Øvrebø tre inn i rollen som Svartisen når historien skal fortelles. Forestillingen er satt sammen av tekst og musikk. Med seg har hun gitarist Audun Mathisen Anvik. 

Tekstene er utarbeidet av Nordlandsmuseet, i samarbeid med Marit Emilie, og er en del av den digitale vandringen https://meloy.vandringen.no. Tekstene vil være tilgjengelige på meloy.vandringen.no fra og med 2. juni. 

"Svartisen forteller" er en del av kulturprogrammet "I am a living creature", Meløy kommunes markering av kulturhovedstadsåret Bodø 2024. Gjennom bruk av kunst og kultur ser vi på menneskets relasjon til breen, vår reaksjon på at den er i raskt endring, og utforsker sorgen som kan oppstå dersom den skulle forsvinne. 

Hele programmet for I am a living creature finner du her. 

Gratis båt i anledning ordførerens tur

Vi gjør oppmerksom på at det 2. juni arrangeres "Ordførerens tur" til Svartisen. I den forbindelse vil skyssbåten være gratis for lokalbefolkningen. 

Les mer om ordførerens tur her.

Foto: Erika Hebbert. 

Publisert: 27.05.2024

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?