Du er her: Forside / Nyheter / Tidskapsel Isfolket

Tidskapsel Isfolket

Meløy ungdomsråd bidrar til tidskapselen "Isfolket".

I anledning kulturhovedstadsåret Bodø 2024, og som en del av Meløy kommunes kulturprogram "I am a living creature - Svartisen 2024", har Moments of North tatt initiativet til å lage en tidskapsel i samarbeid med Meløy ungdomsråd. 

Tidskapselen skal inneholde flere elementer, med fokus på menneskene som lever i nærheten av Svartisen i dag, derav navnet Isfolket.

Skal oppbevares i 100 år 

Tidskapselen vil bli oppbevart av Arkiv i Nordland, både i fysisk form og digitalt, og vil først bli åpnet igjen om 100 år. Tidskapselen skal inneholde personlige brev, bilder, bilder av breen og noen gjenstander. 

Ungdomsrådet vil i løpet av våren gjennomføre en workshop på Svartisen sammen med Silje Mari Karlsen fra Moments of North. Her skal de ferdigstille sine bidrag til tidskapselen. Etter dette får alle som ønsker muligheten til å levere inn et skriftlig bidrag til tidskapselen, og det vil bli satt opp postkasser både på Svartisen og ved Meløy bibliotek for å samle inn disse. 

Ønsker å bidra til refleksjon

-Med dette prosjektet ønsker vi å bidra til at ungdom og andre begynner å reflektere over hvordan livet i Meløy kan se ut om 100 år, sier Silje Mari Karlsen. -Klarer vi å sette ord på dette, kan vi også begynne tankesettet på hvordan vi ønsker å forme området for framtiden. Hvordan kan vi tilrettelegge for at det vi opplever som positivt i dag, fortsatt kan oppleves av andre om 100 år. 

Prosjektet gjennomføres med støtte fra Bodø 2024, og tidskapselen vil lukkes ved årskiftet.

Prosjektet kan du følge på www.momentsofnorth.com

Publisert: 11.04.2024

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?