Du er her: Forside / Nyheter / TV-aksjonen 2024

Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen.

I år går TV-aksjonen av staben 20. oktober. Pengene som samles inn går til Barnekreftforeningen, og skal bidra til å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. 

TV-aksjonen i Meløy kommune.

De siste årene har det vært vanlig å sette opp digitale innsamlingsbøsser i kommunen, og det fortsetter også i år. 

I tillegg blir det også folk som går med bøsser i alle kretsene i kommunen. Det kan altså hende at du får en bøssebærer på døren søndag 20. oktober.

Barnekreftforeningen og familiehus.

Barnekreftforeningen er en selvstendig, frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av familier som har eller har hatt barn med kreft. Først og fremt er barnejreftforeningen er for å hjelpe familier som har et barn som er rammet av kreft. Selv om barnekreftforeningen jobber med kreft hos barn på forskjellige måter, går midlene som samles inn i TV-aksjonen til å etablere familiehus.

Familiehusene bygges i nærheten av sykehusene slik at familier med alvorlig syke barn, uavhengig av diagnose, kan få muligheten til å skape et hjem hjemmefra. Norge er et langt land, og familier må ofte dra langt for å få behandling på sykehus. I familiehusene kan alvorlig syke barn og familien deres bo sammen mens barnet er under behandling. Familiehusene vil altså ikke bare være for barn med kreft, men også med andre alvorlige sykdommer. 

Her kan du lese mer om TV-aksjonen 2024.

Her kan du lese mer om hva pengene går til.

Ønsker du å støtte TV-aksjonen digitalt? Her kan du støtte enten som privatperson, som organisasjon, bedrift eller annet. 

Publisert: 19.09.2024

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?