Kontaktinformasjon i krisesituasjon
- brann: 110
- politi: 112
- lege/AMK: 113
- legevakt i Meløy: 116 117
- Beredskapskoordinator Meløy kommune: 917 69 704
Informasjon fra kriseledelsen
I en krisesituasjon vil kommunens hjemmeside og Facebook-side bli benyttet aktivt til å informere innbyggere og andre. Du finner oss på følgende steder:
Informasjonsbrosjyren "Når krisen inntreffer"
Brosjyren sendes ut til alle husstander i Meløy uke 17 2023. Vi anbefaler alle om å ta vare på denne i tilfelle en krisesituasjon skulle oppstå, alternativt printe ut brosjyren herfra. Da strømbrudd og manglende nettilgang kan være en del av krisen, kan det være nyttig å ha papirversjonen liggende lett tilgjengelig.
Hva er en krise?
Krise er alle typer uønskede hendelser som rammer større grupper av mennesker/områder med direkte eller indirekte skader av et omfang som er mer omfattende enn det ordinære hjelpeapparatet kan klare å håndtere tilfredsstillende.
Beredskapsplanverk
Plan for kommunal beredskap og kriseledelse 2022
ROS Meløy 2020
ROS Salten 2017
ROS Salten er en helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS) for Salten-regionen. De kommunene som er med er Beiarn, Bodø, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Saltdal, Steigen og Sørfold.
Fylkes ROS-2019
FylkesROS gir et felles regionalt risikobilde for Nordland og er en felles plattform for samarbeidet på regionalt nivå, blant annet i regi av fylkesberedskapsrådet. Fylkesmannen har ansvar for å utarbeide FylkesROS som en del av sin regionale samhandlingsrolle. FylkesROS er fireårig og gjelder for perioden 2019-2023.
Smittevernplan
Pandemiplan
Pandemiplan for Meløy kommune er en del av Meløy kommunes smittevernplan. Planen har blant annet fokus på organisering av pandemihåndtering i de forskjellige fasene i en pandemi. Planen inneholder en rekke tiltakskort/ underplaner som går mer i detalj på de enkelte tiltakene.
Plan for oppfølging av samfunnssikkerhet og beredskap 2020-2023
Beredskapsplan for psykososiale tiltak ved kriser, ulykker og katastrofer
Beredskapsplan for psykososiale tiltak ved kriser, ulykker, og katastrofer er en del av helseberedskapen i Meløy kommune. Målet med denne planen er å sikre at mennesker som på en særlig måte blir utsatt for belastninger, får tilbud om nødvendig akutt hjelp og psykososial støtte. Dette kan være belastninger som direkte involvering i eller berøring av ulykker, katastrofer og liknende hendelser.
Disse utgjør kriseledelsen
Kriseledelsen består av følgende medlemmer:
- ordfører
- kommunedirektør
- kommunalsjef for helse og velferd
- kommunalsjef for oppvekst
- kommunalsjef for samfunn
- kommunalsjef for stab og støtte
- kommunalsjef for økonomi
- beredskapskoordinator
- kommunikasjonsrådgiver
Beredskapsmedarbeidere og andre fagpersoner innkalles etter behov.
Kriseledelsens hovedoppgave
Oppgaven til den kommunale kriseledelsen vil i hovedtrekk være:
- livreddende innsats
- hjelpe mennesker som er rammet
- verne verdier
- informere og opplyse
- gjenopprette normalsituasjon
Psykososialt team
Det psykososiale teamet er en viktig del av Meløy kommunes kriseledelse. Teamet skal sikre at mennesker som på en særlig måte blir utsatt for belastninger, på grunn av direkte involvering i, eller berøring av ulykker, katastrofer og liknende hendelser får tilbud om nødvendig akutt hjelp og psykososial støtte.
Les mer om psykososialt team her.